Влада хоче вимкнути інтернет однією кнопкою

Спроби українських держорганів впровадити регулювання різних аспектів роботи інтернету викликають побоювання у представників бізнесу, які працюють у мережі, – повідомляє Газета.

Про це йшлося на сьомому конгресі Інтернет асоціації України (ІнАУ), що відбувся в Києві.

“Мені іноді здається, що дії держави нагадують цілеспрямовані систематичні дії щодо встановлення контролю, отримання можливості вимкнути інтернет однією кнопкою”, – сказала глава правління асоціації Тетяна Попова.

За її словами, зокрема Національна комісія регулювання зв’язку в цей час розробляє низку документів, спрямованих посилити контроль над роботою інтернет-провайдерів. Так, всупереч протестам з боку асоціації був прийнятий порядок здійснення нагляду в галузі телекомунікацій, який розширює повноваження Держінспекції зв’язку, а також порядок надання послуг інтернет-доступу.

Провайдери й інші учасники ринку також стурбовані підходом держави до питання так званого “поганого” контенту. Наприклад, порнографії, матеріалів, що пропагують екстремізм, і таких, що порушують авторські права.

“Адже це не проблема провайдера в тому, що такий контент є. Це проблема виховання та освіти”, – заявила член правління асоціації.

Коментарі вимкнені.