Восени у Тернополі запрацює ангеограф

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради своїм рішенням створив у системі охорони здоров’я міста ендоваскулярну службу.

Про це власкору ЗІКу повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук.

«Нам вдалося знайти вихідців з Тернополя, патріотів свого міста, які передають нам ангеограф. Це дуже дорога апаратура. До цього часу жоден з медичних закладів області не мав такого устаткування і жителі Тернопілля їздили у сусідні області. Щоб обслуговувати ангеограф і створена ендоваскулярна служба», – розповів Ростислав Левчук.

За його словами, сам прилад фірми «Сіменс» зараз везуть з Європи. «Ми його встановимо в приміщенні лікарні №2. Зараз там тривають ремонтні роботи. Сам апарат коштує приблизно мільйон доларів. Він зможе попрацювати ще років десять», – повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

За допомогою ангеографа проводять профілактику та лікування серцево-судинних захворювань.

«На Тернопільщині кілька десятків тисяч людей потребують такого лікування. Обстеження, операції, маніпуляції для пацієнтів будуть безкоштовними, але набір розхідних матеріалів людина повинна придбати у сертифікованому закладі. Наші фахівці пройшли відповідне навчання у Києві. Проте у перші місяці роботи ангеографа для проведення операцій приїжджатимуть провідні спеціалісти з Львова, Києва», – додав Ростислав Левчук.

За його словами, обстежуватимуть і лікуватимуть пацієнтів на ангеографі в Тернополі почнуть вже у вересні-жовтні цього року.

 

Коментарі вимкнені.