У Тернополі впорядкують систему водовідведення дощових вод

Фото з форуму файного міста

Про стан системи водовідведення у Тернополі йшлося під час робочої наради міського голови Сергія Надала з представниками комунальних служб, гідрометеоцентру, представників міського проекту «Водопроект», балансоутримувачів будинків та міського управління МНС України Тернопільської області.

Міський голова повідомив присутнім, що у Тернополі сталася надзвичайна ситуація (сильні зливи), що спричинили підтоплення житлових будинків, вулиць, прибудинкових територій, припинилось електропостачання цілих мікрорайонів. Окремі ділянки під час злив у Тернополі підтоплює на вулицях: Миру в районі примикання вул. Дружби, Глибока, Стадникової, Оболоня, перехрестя вул. Збаразька-Бродівська, просп. Злуки в районі вул. Спортивної, Над Яром – вул. Галицька, просп. Бандери в районі перехрестя вул. Татарської-Шопена.

Міська шляхово-експлуатаційна дільниця організувала 5 ланок, які забезпечили відкачування води з дворів, підвалів та приміщень. Вночі бригади очищували проїжджі частини вулиць від болота та щебеню. Через аварійні ситуації, які спричинила негода, деякі вулиці Тернополя залишилися без світла. На сьогоднішній день спеціальні служби ВАТ «Тернопільобленерго» відновили електропостачання на цих територіях. Підприємства, що обслуговують житловий фонд міста, продовжують ліквідовувати наслідки негоди за адресами, вказаними у заявах громадян.

Ремонту на сьогоднішній день у Тернополі потребують ті зливові системи, які колись обслуговувались промисловими підприємствами міста (комбайновий завод, бавовняна фабрика, підприємства на вул. Гайовій). Наразі вони не мають відповідної документації та схем розташування.

«За багато років система водовідведення зносилася, тому наразі ми ставимо собі завдання оновити її, зробити все, щоб вона працювала ефективно. Навантаження на стару систему водовідведення в місті створює те, що сюди стікає і дощова вода з територій новобудов. Адже забудовники не передбачили тут будівництво колекторів. Таким чином існуюча зливова каналізація в окремих мікрорайонах фізично неспроможна відвести велику кількість води яка накопичується під час злив, оскільки діючі мережі розраховані на значно меншу пропускну здатність», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Для забезпечення відведення дощових вод з житлових мікрорайонів міста планують встановити колектор дощової каналізації по вул. Галицькій. Крім того, провести інвентаризацію єдиної системи дощової каналізації з врахуванням відомчого житла. По існуючому плану стічних вод замовити у «Водопроекті» виготовлення схеми.

У цьому році розроблено проект на «Відведення дощових вод з території міста – першочергові заходи по ліквідації підтоплення на перетині вул. Галицької і вул. Енергетичної в м. Тернополі». Міський голова доручив провести ревізію проблемних об’єктів і визначити, яким чином можна уникнути підтоплення на них.

 

-1 thoughts on “У Тернополі впорядкують систему водовідведення дощових вод

  • 23:47 | 2.08.2011 о 23:47
    Permalink

    як то кажуть нема лиха без добра!
    Попередні не рухалися після потопів, цей мер слава Богу ніби зрухався!

Коментарі вимкнені.