Вперше серед школярів Тернопільщини проводиться незвичайний конкурс малюнка

Уже третій тиждень в школах Тернопільщини проходить Місячник електробезпеки, який розпочався з 11 жовтня і триватиме до 11 листопада, а нагородження переможців відбудеться 17 листопада.

Цьогоріч, окрім проведення лекцій в школах спеціалістами ВАТ “Тернопільобленерго”, серед школярів буде проводитися конкурс малюнка, що дозволить побачити погляд дітей на небезпеку електричного струму та на те, як вони розуміють правила безпечного поводження з електрикою.

“Цього року ми звернулися з пропозицією проведення конкурсу в Управління освіти Тернопільської ОДА і вони підтримали нашу ініціативу про проведення Конкурсу з електробезпеки серед школярів області, – розповідає помічник голови правління-генерального директора з питань охорони праці ВАТ “Тернопільобленерго” Володимир Остапюк. –  Ми запропонували дітям показати своє бачення небезпеки електроструму і безпечного поводження з електроприладами через малюнок на тему “Безпечне поводження з електрикою та небезпека, яку приховує в собі електричний струм”.

Щоб заохотити школярів до участі в конкурсі передбачено низку нагород, а щоб учнів підтримували вчителі, то і для них передбачили нагороди, пояснює Володимир Остапюк. Цим конкурсом енергетики хочуть привернути увагу дітей до безпечного користування електроприладами в побуті а також нагати їм, що окрім користі електричний струм приховує в собі смертельну небезпеку.

В конкурсі буде визначено одне перше місце, два других і два третіх місця, переможці будуть нагороджені преміями та спільними грамотами ВАТ “Тернопільобленерго” та Управління освіти Тернопільської ОДА.

Окрім того, розповідає Володимир Остапюк, цього року спеціалістами ВАТ “Тернопільобленерго” було розроблено Календар електробезпеки в малюнках. Такий календар отримає кожна школа області, також усі школи отримали лекцію на тему “Дотримання правил електробезпеки та поводження в охоронних зонах електричних мереж”. Спільно з Управлінням освіти Тернопільської ОДА було повідомлено усі навчальні заклади області про те щоб вони запрошували представників обласної енергетичної компанії на проведення лекції та для того, щоб спеціалісти могли дати професійні відповіді на запитання дітей.

 

Коментарі вимкнені.