Всі сироти з Тернополя, яких можна всиновити, тепер є на одному сайті

Інформацію про дітей з Тернополя та ще майже 12 тисяч зі всієї держави, які потребують всиновлення, розмістили в Інтернеті на спеціальному сайті www.sirotstvy.net.
На ресурсі є й фотографії дітей, описана процедура усиновлення та опікунства – повідомляє газета “20 хвилин”. Також там надають консультації різноманітні фахівці, у тому числі в режимі онлайн.

– Я побачила рекламу про сайт на телебаченні, вирішила зайти і подивитись, – розповідає тернополянка Ірина Гаркава. – Була і здивована, і шокована. Я й не здогадувалась, що в державі є майже 12 тисяч сиріт. Сайт не те, що корисний – він вкрай актуальний, необхідний і, напевне, дієвий. Він дає діткам шанс знайти батьків, а бездітним парам радість батьківства.

У профайлі (невеличкій персональній сторінці – прим. ред.) кожної дитини, окрім фото та короткої інформації, є контакти до місцевих служб у справах дітей. Там людям детальніше розповідають про дітей та допомагають з усиновленням.

– Сайт насправді дуже дієвий, – каже завідуюча сектором соціально-правового захисту дітей служби у справах дітей обласної адміністрації Оксана Новіцька. – До нас звертаються люди, які відвідували сайт. Якщо в когось є бажання всиновити дитину, але можливостей шукати в Інтернеті немає, то це можна зробити, звернувшись до нас за номером 52-21-81. Ми надамо потрібну інформацію і допоможемо з процесом всиновлення.

Ресурс – проект благодійного фонду Рината Ахметова “Розвиток України”, який підтримують та допомагають реалізувати Державний департамент з усиновлення та захисту прав дитини та Всеукраїнська громадська організація “Магнолія”.

Коментарі вимкнені.