На Тернопільщині вилучили 1000 літрів небезпечної спиртовмісної рідини

Співробітниками управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області за результатами проведених оперативних заходів в рамках операції «Щит» задокументовано факт незаконного транспортування та реалізації спиртовмістної рідини жителем м. Тернополя. Для перевезення він використовував обладнаний спеціальним сховищем вантажний фургон марки RENAULT, повідомляє управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області.

Таким «прибутковим» бізнесом тернополянин займався близько року. Під час чергової реалізації близько 1000 літрів спиртовмістної рідини його і було затримано працівниками податкової міліції.

Згідно висновку спеціалістів вилучена спиртовмістна рідина за своїм хімічним складом становить небезпеку для життя та здоров’я людей.

По даному факту порушено карну справу за статтею 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Варто зазначити, що впродовж 2010 року співробітниками податкової міліції Тернопільської області вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 5,7 млн. гривень та виявлено 3 підпільні виробництва алкогольної продукції. Порушено 6 кримінальних справ за ознаками статті 204 КК України, з яких 4 скеровано до суду з обвинувальним висновком, та 2 кримінальні справи за ознаками статті 216 КК України.

Управління податковоїміліції ДПА в Тернопільській області

Коментарі вимкнені.