Як зміниться життя з 1 квітня

З першого квітня в Україні очікується чергове підвищення тарифів на електроенергію, податкові інновації та скасування квот експорт збіжжя.

Зокрема, з 1 квітня 2011 року Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15%. Для споживачів, що проживають в містах, тариф на електроенергію “до 150 кВт” становитиме 28,02 копійок, “понад 150 кВт” – 36,48 копійок за 1 кВт-год.

Для споживачів, що проживають у сільській місцевості, тариф на електроенергію “до 150 кВт” становитиме 25,92 копійок, “понад 150 кВт” – 33,72 копійок за 1 кВт-год.

Крім того, з 1 квітня запроваджуються нововведення Податкового Кодексу, ухвалені Верховною Радою на початку грудня 2010 року. Так, набирають чинності нові правила оподаткування податком на прибуток.

Як запевняють у Державній податковій службі, нововведення не зачеплять інтереси семисот тисяч підприємців. Загалом по країні офіційно зареєстровано мільйон сто тисяч фізичних осіб – підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

170 тисяч із них, за даними відомства, ухилялись від сплати податків, а тому саме вони в подальшому й припинять діяльність. А ось решті підприємців – а це 230 тисяч осіб – податкова служба готова надати допомогу у виборі системи оподаткування, зазначили в Державній податковій службі.

З 1 квітня цього року Російська Федерація збільшила експортне мито на сиру нафту до 423,7 дол/т (з 1 березня 2011 року вона становить 365 дол/ т). Відповідну постанову підписав прем’єр-міністр РФ Володимир Путін. Відзначимо, що українські імпортери нафтопродуктів через суд добиваються скасування ввізних мит. За останні місяці вартість бензину в Україні різко зросла, за що було оштрафовано трьох учасників ринку.

Також президент Віктор Янукович вимагає, щоб після 31 березня, коли закінчується термін дії квот на експорт зерна, був підготовлений відповідний акт, який замінив би їх, у разі необхідності, митними заходами. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.

Крім того, «БЮТ-Батьківщина» вимагає встановлення 20% надбавки до зарплат освітян вже з 1 квітня цього року. Нагадаємо, 23 березня після багатотисячних акцій протесту Кабінет Міністрів ввів надбавку 20% до окладів для всіх категорій педагогічних працівників.

Також з 1 квітня 2011 року буде тимчасово частково обмежений рух транспорту по Столичному шосе біля примикання проспекту Науки через виконання будівельно-монтажних робіт зі спорудження естакади і прокладенню інженерних мереж у Голосієвському районі Києва.

Тиждень

-1 thoughts on “Як зміниться життя з 1 квітня

  • 01:51 | 2.04.2011 о 01:51
    Permalink

    про київські дороги в тернопільських новинах… м…

Коментарі вимкнені.