Якщо влада виправить недбальство Заставного, гаряча вода буде цілодобово

Депутат міської ради Роман Заставний на чергове сесійне засідання вніс проект рішення «Про врегулювання окремих питань щодо від’єднання споживачів від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання». Даним рішенням передбачалося затвердити Порядок від’єднання від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання в житловому фонді та нежитлових приміщеннях.

За словами міського голови Сергія Надала, проект рішення був поданий з порушеннями вимог до регламенту міської ради, але його таки винесли на розгляд депутатської комісії. До роботи у ній був запрошений і Роман Заставний як ініціатор. Також задіяні були міжнародні спеціалісти, які працюють у Тернополі на замовлення Європейського банку реконструкції і розвитку, та директор «Міськтеплкомуненерго». На комісії екс-меру Роману Заставному  роз’яснили, що  саме через його недбале ставлення робота з теплопостачання у Тернополі  майже повністю розбалансована.  На комісії  йшлось про те, що наразі  встановлювати індивідуальне опалення категорично не можна.

–  Це може привести до проблем з теплопостачання, – пояснює мер Сергій Надал. – Будь-яку добру справу потрібно робити з розумом. І якщо є дозвіл на індивідуальне опалення, то  потрібно враховувати також і газопостачання. У Тернополі є будинки, де газ не потрапляє на верхні поверхи, бо його  «з’їдають» перші поверхи за рахунок індивідуального опалення.

У Тернополі зараз міжнародні спеціалісти проводять тепловий аудит.  В жовтні будуть оприлюдненні результати роботи та буде наданий кінцевий проект з модернізації системи теплопостачання.

– Тернопіль отримає 15 мільйонів євроінвестицій для реконструкції системи теплопостачання, – каже Сергій Віталійович. – Місто буде забезпечене якісним теплопостачанням, теплом в домівках і гарячою водою цілодобово. Тому зараз немає потреби тернополянам використовувати великі кошти на індивідуальне опалення. Крім того, на сьогоднішній день діє постанова Кабінету Міністрів, яка забороняє встановлення індивідуального опалення.  І заява Заставного про те, що «свободівці» не мають мужності взяти на себе відповідальність за рішення, якого чекають тисячі тернополян» –  дешевий піар,  спроба  про себе нагадати.

 

-1 thoughts on “Якщо влада виправить недбальство Заставного, гаряча вода буде цілодобово

  • 11:50 | 29.09.2011 о 11:50
    Permalink

    Чому ж, дешевий піар Заставного? Хіба в передвиборчих обіцянках Свободи йшлося не про те саме? І про великі кошти необхідні для встановлення ІО – 12-15000грн вкладаєш один раз, а не витрачаєш на послуги централізованого теплопостачання для двокімнатної квартири в середньму 500 грн в місяць (окуповується повністю встановлення ІО на протязі 2-3 років), окрім цього, якість надання послуги теплокомуненерго це вже зовсім окрема тема. Одне виправдання для Надала бачу тільки в надзвичайно великому бажанні отримати 15 мільйонів інвестицій

  • 19:00 | 29.09.2011 о 19:00
    Permalink

    частина інвестицій піде лисому в карман, так як він це робить з підприємцями чи інвесторами зараз в Тернополї хоть би постидався так спаплюжити національну ідею, так задурманити людям голову щоб зараз таке виробляти, гнида паршива і голодна той надал

Коментарі вимкнені.