Янукович хоче скоротити кількість райдержадміністрацій на третину

Перебуваючи в Одесі, Віктор Янукович  висловився за доцільність скорочення апарату районних адміністрацій у ряді регіонів. «Є регіони, де немає сенсу мати таку велику кількість райдержадміністрацій. Їх потрібно скорочувати, як мінімум, на третину », – вважає Президент. У цьому контексті глава держави нагадав, що до кінця лютого Секретаріат Кабінету міністрів має бути скорочений з 1 тисячі 200 до близько 650 чоловік. «Сьогодні ми працюємо в усіх цих напрямках. Ми знаємо, що потрібно робити », – сказав Президент.

Безумовно, зазначив глава держави, проведення адмінреформи створить нові взаємини між центральною і регіональною владою. Адмінреформа повинна сприяти передачі влади на місцях. «Реформа місцевого самоврядування має багато складових, у тому числі – адміністративну реформу», – зазначив Президент.

Президент додав, що мова йде також про пропозиції кожного регіону щодо реалізації інших актуальних реформ в Україні. Зокрема, податкової, пенсійної, земельної, реформи системи охорони здоров’я і ЖКГ. «Я хочу, щоб ми рішуче йшли цим шляхом з оптимальною швидкістю. З іншого боку, якщо ми бачимо, що необхідно «хірургічне втручання», ми повинні це робити », – резюмував Янукович.

Коментарі вимкнені.