З квітня – електроенергія для населення на 15 % дорожча

Національна комісія регулювання електроенергетики України продовжує піднімати тарифи на електроенергію для населення до економічно обґрунтованого рівня. Так, 17 березня 2011 року нею було прийнято рішення щодо підвищення тарифів на електричну енергію для населення з 1 квітня 2011 року на 15 %.

“Згідно Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики  з 1 квітня тариф на електроенергію для населення, яке проживає в місті,  при споживанні до 150 кВт-год. на місяць підвищився до 28,02 коп./кВт-год. (із ПДВ), при споживанні більше 150 кВт-год. тариф підвищився до 36,48 коп./кВт-год, – повідомив директор енергозбуту ВАТ “Тернопільобленерго” Сергій Оляніцький. – Для населення, яке проживає в сільській місцевості, при споживанні до 150 кВт-год. на місяць тариф підвищився до 25,92 коп./кВт-год., при споживанні більше 150 кВт-год. на місяць – до 33,72 коп./кВт-год.

Для населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками (в тому числі і в сільській місцевості) за обсяг спожитої електроенергії до 250 кВт-год тариф становитиме 21,54 коп./кВт-год., більше 250 кВт-год. – 28,02 коп./кВт-год.”.

Держава встановила знижку для деяких категорій споживачів, розповідає Сергій Оляніцький, так для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії: в місті – 28,02 коп./кВт-год., в сільській місцевості – 25,92 коп./кВт-год., у випадку використання електроплит чи/або електроопалення – 21,54 коп./кВт-год.

Громадянам, які користуються пільгами або субсидіями в оплаті за комунальні послуги, в тому числі і за електроенергію – розрахунок буде проводитися з обов’язковим їх врахуванням.

Для споживачів, які розраховуються за тарифами диференційованими за періодами часу ВАТ “Тернопільобленерго” буде надавати відповідні платіжні документи, оскільки в зв’язку із введенням двохрівневих тарифів цей розрахунок являється доволі складним.

Адміністрація ВАТ “Тернопільобленерго” одночасно повідомляє про те, що у зв’язку із зміною тарифів в останні дні березня буде проведено контрольні зйоми показників електролічильників для завершення розрахунків за тарифами, які діяли до 1 квітня 2011 року.

Коментарі вимкнені.