За придумане згвалтування інспектор вимагав 500 доларів

Начальник сектору дільничних інспекторів отримав   500 доларів США  хабара. Прокуратура району порушила справу.

Прокуратурою одного із районів Тернопільщини порушено кримінальну справу стосовно начальника сектору дільничних інспекторів райвідділу міліції за фактом одержання хабара, поєднаного з вимаганням, за ознаками злочину, передбаченого частиною 2  статті 368 КК України.

Дослідчою перевіркою, проведеною разом з працівниками СБУ, встановлено, що 16 червня 2011 року начальник сектору дільничних інспекторів вимагав від жителя одного із сіл району  600 доларів США за не притягнення  його до кримінальної відповідальності. Правоохоронець переконував чоловіка, що йому загрожує позбавлення волі за нібито зґвалтування неповнолітньої. Насправді,  заява  матері неповнолітньої   про нібито   розбещення її дочки стосувалась зовсім іншої особи.

Увечері того ж  дня міліціонер знову зустрівся з псевдопідозрюваним і згодився на хабара у 500 дол. США. Відмовившись брати в руки гроші,  винахідливий начальник сектору дільничних  запропонував  покласти принесену  суму  під одне з дерев, що розташовані поряд із будинком культури.

Пізніше він дав вказівку підлеглому йому по службі дільничному інспектору забрати  гроші з-під дерева,  чітко пояснивши за допомогою стільникового телефону,  де саме  знаходяться  500 доларів. Керівника дільничних затримали правоохоронці.

Як повідомила прес-секретар прокурора області Леся  Долішна, 17 червня 2011 року прокуратурою району порушено кримінальну справу .

 

 

 

Коментарі вимкнені.