На Тернопільщині вчаться захищати територіальну безпеку

Що потрібно робити у випадку загрози державним кордонам та безпеці України, вчаться влада, військові та правоохоронці Тернопільщини. В області проходять триденні навчання із територіальної оборони. Такі навчання є загальнодержавним заходом і проходять під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних Сил України Григорія Педченка, – повідомляє TV4.

Навчання із територіальної оборони в межах Тернопільщини – теоретичні. У відпрацюваннях задіяна обласна державна адміністрація, військові, правоохоронці та рятувальники. За навчаннями стежить представник Генштабу Збройних Сил України полковник Валерій Конопліцький, який водночас і допомагає в проведенні навчань.

Олег ДОВГАЛЮК начальник штабу територіальної оборони Зони №6: «Шоб ми розібралися краще як проводяться дані навчання, розібралися у тих питаннях взаємодії, які не всі погоджені між силовими відомствами і як найкраще зробили, вирішили ті проблемні питання, які на сьогоднішній день виникають під час проведення даних навчань»

Практичні відпрацювання вседержавних навчань з територіальної оборони, зокрема що стосуються мобілізаційного та оперативного розгортання військ, Тернопільщину оминули – вони пройдуть в областях, де є відповідні полігони.

 

Коментарі вимкнені.