За торгові патенти на Тернопільщині місцеві бюджети додатково отримали понад 1,2 млн. грн

Станом на початок вересня цього року на Тернопільщині понад 2100 суб’єктів господарювання придбали торгові патенти для провадження деяких видів підприємницької діяльності, серед них – 1335 приватних підприємців.

За галузевою структурою платників податків у нашому краї переважає торговельна галузь та посередництво в торгівлі. Тому, не дивно, що майже 97 відсотків всіх суб’єктів господарювання, які придбавали патенти в 2011 році, отримали державні свідоцтва на право провадження торгівельної діяльності у пунктах продажу товарів. Крім того, 67 суб’єктів підприємницької діяльності отримали патенти на здійснення діяльності з надання платних побутових послуг, а 33 – на здійснення діяльності у сфері розваг.

Загалом, за вісім місяців цього року придбано 3349 торгових патентів, з яких 3244 платних, 97 пільгових та 8 короткотермінових. Відповідно з початку року до місцевих бюджетів надійшло збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності на загальну суму понад 5,2 млн. грн., а отже, місцеві бюджети додатково отримали (понад прогнозні показники) близько 1,2 млн. грн.

Якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року, то варто зазначити, що надходження збору в цьому році зросли майже на 60 відсотків.

 

Данія Чорна, начальник відділу адміністрування податку на прибуток ДПА в Тернопільській області

 

Коментарі вимкнені.