Заміна тролейбусних електричних ліній в Тернополі – конфіденційна інформація

Обрив контактних тролейбусних мереж стався в Тернополі на вулиці Тролейбусна близько десятої години ранку. Кореспондент Інтернет-газети «Погляд» застала на місці аварійну бригаду, яка вже закінчувала роботу. Неподалік стояв тролейбус з опущеними «рогами». Коли кореспондент почала фотографувати, підійшов чоловік, який давав вказівки електромонтерам і попросив припинити фотографувати. На запитання про причину обриву проводів і рух транспорту – чоловік відмовився відповідати. Наполягав, що журналістам заборонено робити фото, бо дані роботи є конфіденційною інформацію. Коли журналіст процитувала закон “Про інформацію” та витяг з Кримінального кодексу, де йдеться про перешкоджання діяльності журналіста, чоловік порадив іти фотографувати «гарних хлопчиків та дівчаток».

Чоловік, який, здавалось, є керівником аварійної бригади назвався Олегом і сказав, що працює в Укртелекомі.

В КП «Тернопільелектротранс» не змогли дати жодних коментарів «Погляду». В приймальні підприємства сказали, що просто не знають, хто може спілкуватись із журналістом і хто має повноваження давати таку інформацію. Дівчина в приймальні сказала, що працює дуже недавно, тому нікого в «Тернопільелектотрансі» ще не знає.

Кароліна Говірка

Чоловік в окулярах намагався заборонити фотографувати

-1 thoughts on “Заміна тролейбусних електричних ліній в Тернополі – конфіденційна інформація

  • 14:12 | 17.01.2011 о 14:12
    Permalink

    Яке їхало – таке здибало…

  • 12:21 | 18.01.2011 о 12:21
    Permalink

    Дивно, чому ваша редакція не знає, що КП “Тернопільелектротранс” має свою прес-службу, має сайт http://elektrotrans.te.ua/
    Так само, як та дівчина в приймальні недавно працює і нічого не знає – так само як і ваша інтернет-газета, яка зовсім небагато часу існує, а кореспонденти не орієнтуються в ситуації.
    Наступне. Ви робите висновок, що “Заміна тролейбусних електричних ліній в Тернополі – конфіденційна інформація”. Але ж чоловік на ім’я Олег – працівник “Укртелекому”! Так же у вас написано?
    І останнє. Скажіть, скільки у “Погляді” працює журналістів і чи вони мають відповідну освіту?

    • 13:13 | 18.01.2011 о 13:13
      Permalink

      Пане Петре, наша редакція знає, що КП “Тернопільелектротранс” має свою прес-службу. На жаль, секретар не знала, як з нею зв’язатись, аби отримати коментар. Мабуть, недостатньо мати сайт і прес-службу, треба ще – щоб люди належно виконували свою роботу.
      Олег (якщо чоловіка так звати), очевидно, назвався просто працівником Укртелекому, щоб не говорити повне ім’я і посаду. Втім, можливо, працівники Укртелекому керують електромонтерами “Тернопільелектротрансу”…
      Інформацію про журналістів ви зможете знайти тут http://poglyad.te.ua/about/ Ці люди не тільки мають освіту, а й хороший досвід роботи на ТБ, радіо, друкованій пресі.
      Петре, спасибі Вам за увагу до “Погляду” і зауваження.

    • 13:22 | 18.01.2011 о 13:22
      Permalink

      А пан Петро, вочевидь, не знає, що в нашому місті будь які лінії, в тому числі навіть просто телефонні ремонтують саме працівники абонвідділу “Укртелекому”

  • 12:56 | 18.01.2011 о 12:56
    Permalink

    Знач не проводи вони там ладнали, а незаконно під*єднувалися до ліній електропередач)))))

Коментарі вимкнені.