Завдяки свідомості галичан відбувається утвердження української України

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда у Київській Патріархії зустрівся зі Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

Обговорюючи регіональні проблеми Тернопільщини, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату високо оцінив морально-духовний та патріотичний настрій галичан. Він зазначив, що, передусім, завдяки їхній свідомості відбувається утвердження української України.

Святійший Патріарх висловив подяку голові обласної ради за розуміння й підтримку позиції стосовно тиску на УПЦ Київського Патріархату з боку окремих представників влади та силових захоплень парафій в деяких областях України. Олексій Кайда запевнив, що й надалі сприятиме рівноправній діяльності усіх традиційних українських церков на теренах Тернопільської області.

Патріарх Філарет благословив очільника Тернопільської обласної ради на працю заради духовного зростання українства та подякував за плідну співпрацю із єпархіями УПЦ КП, які діють на теренах міста й області. Наприкінці зустрічі Святійший Владика побажав Олексію Кайді Божого благословення та наснаги у справі відновлення духовності й патріотизму.

Коментарі вимкнені.