Землетрус в Японії оцінили в 235 млрд доларів

Японії знадобиться до п’яти років і майже 235 млрд для відновлення економіки після потужного землетрусу і цунамі 11 березня, йдеться в поширеній доповіді Світового банку. Ця сума становить, приблизно, 4% ВВП країни, – повідомляє ТСН.

Стихійне лихо, згідно з оцінкою впливової міжнародної організації, стане причиною зниження зростання ВВП третьої економіки світу в цьому році на 0,5%.

“Збитки, завдані житловому фонду та інфраструктурі, були безпрецедентними”, – йдеться в доповіді банку.

“Якщо виходити з пройденого досвіду, зростання ВВП Японії сповільниться в середині 2011 року. Проте в подальші квартали економіка зростатиме поступово, як йтиме бурхлива ​​реконструкція, яка триватиме не менше п’яти років”, – зазначили експерти організації.

Страхові виплати приватним особам становитимуть не менше 33 млрд доларів, додатково уряду доведеться вже цього року виділити з бюджету 12 млрд доларів на будівництво і ремонт, прогнозує Світовий банк.

Тим часом кількість загиблих і зниклих безвісти в результаті стихійного лиха перевищила 20 тис. людей. Згідно з офіційними даними, 8 тис. 133 людини знайдені мертвими, 12 тис. 272 – вважаються зниклими безвісти.

Список жертв явно буде зростати. Як повідомила влада найбільш постраждалої префектури Міягі, тільки в цьому районі кількість загиблих, переважно від цунамі, явно перевищить 15 тис. людей.

Коментарі вимкнені.