Журналісти всеукраїнських ЗМІ губили капці на Тернопільщині

Відкрити для себе красу Дністровського каньйону, Джуринського водоспаду, річок Дністер та Серет пощастило близько 10 журналістам з різних куточків України. Протягом двох днів Тернопільщиною сплавлялись учасники всеукраїнського прес-туру, – повідомляє ІНТБ.

Лариса Римар, директор «Обласного інформаційно-туристичного краєзнавчого центру»: «Цього року ми для себе відкрили саме Стрипу – річка, яка безумовно ще потребує додаткового людського втручання щодо очистки і створення безпечних умов для сплавів. Але сьогодні ми вже сформували комплексний туристичний продукт – це одноденний сплав ріками частково Стрипою, від села Скоморохи до Берем’ян і до села Устечко. Це такий комплексний одноденний сплав, який ми популяризуємо, і пропонуватимемо в наступному році для потенційних туристів».

Більшість журналістів сплавлялись уперше, тому перед початком водної мандрівки усіх попередили, що більш ніж 20-кілометровий шлях буде не з легких. Проте рятувальні жилети, точні команди інструкторів та наполегливість усіх без винятку учасників, які розділились на три катамарани, дозволили не лише обійтися без жертв, окрім віднесеного течією одного шльопанця, а й прийти до місця призначення в найкращому настрої.

Павло Приймич, інструктор: «Найперша складність – це була річка Стрипа, тому що вона має навіть певну категорію: дуже багато завалів, так званих прижимів. І тому ця річка була надзвичайно складною, особливо для тих людей, які вперше сплавляються на катамаранах. Якщо ми всі прийшли – гарні, усміхнені, з хорошим настроєм, – то я нас оцінюю на «п’ять з плюсом». Інакше бути не може».

Організатори прес-туру вже роздумують над тим, куди повезти журналістів наступного літа. Але те, що цьогорічний сплав запам’ятається на усе життя, одноголосно кажуть усі учасники.

Поліна Козлова, журналіст (журнал «Новости турбизнеса»): «Бували такі ситуації, коли течія була досить сильною, річка була вузькою. Важко було йти катамараном – нам доводилось його тягнути. Дністром ходили. Дуже класні види, гарна природа. Дуже класно ми поплавали – одні позитивні моменти».

Володимир Царук, виконавчий директор асоціації журналістів «Туристичний прес-клуб України»: «Усе було дуже цікаво і незвично, тому що власне така річка, як Стрипа – а таких річок в Україні дуже мало – і це все навколо, що ніде не забудовано і первозданна природа – фактично це є українська Амазонка. І таких місць в Україні не так то й багато».

Аліна Мордюк, журналіст («Новий канал»): «Така команда класна. У нас був дуже хороший керівник, він постійно казав: «Вперед, назад, прямо, вправо!». Не знаю, як він з нами вправлявся? 4 години ми сплавлялися. Так класно… Усе нарешті вдалося. Різні моменти були – і капці губили, потім за ними плили, і катамаран штовхали, практично перештовхувала через перевал. Там було таке місце, тобто є що згадати. Цікаво, хороші люди, компанія класна. І взагалі – Тернопільська область, Дністровський каньйон – це те, на що є подивитися».

 

 

Коментарі вимкнені.