Офіційна заява ГО «Автомайдан Тернопіль» щодо подій 25 квітня 2014р.


Громадська організація «Автомайдан Тернопіль» долучилася до акції, яка відбулася під стінами міської ради 25 квітня, для забезпечення громадського порядку, щоб не виникло провокацій, захоплення будівлі та підпалу.

Від імені всієї організації хочу заявити, що ніхто не платив нам гроші за участь у цій акції. Напередодні ми почули в ефірі одного з місцевих телеканалів заяву міського голови про те, що у Тернополі можуть відбуватися провокації. Працівники міліції звернулися до нас із проханням допомогти у охороні міської ради під час акції протесту.

Ми були на барикадах, ми охороняли місто після ночі гніву, стояли на блок-постах. Ми знаємо, що зараз відбувається в Україні, тому хотіли захистити рідне місто від всіляких провокацій та від хаосу, який так вигідний зараз росіянам.

Активісти ГО «Автомайдан Тернопіль» чергували біля входу в міську раду і хотіли впустити представників ініціативної групи на сесію. Однак у приміщення хотіли ввійти дуже багато людей. Один представник УНСО зайшов всередину. Не знаю, що трапилось, але його звідти виштовхали. Він крикнув: «Вперед всі заходимо». Після чого двері зачинили зсередини. Ми почали людей відтісняти, щоб не виламали двері. Тоді підбігли спортсмени і почалася штовханина. Коли на підмогу прийшли наші активісти, то невідомі молодики у спортивній формі почали кричати: «Бий Беркут, тітушки!» та кидати у наших хлопців бруківкою. У будівлю міської рад ми їх не впустили, тому збитки мінімальні: вибите одне скло у вхідних дверях, відірвана ручка, поламаний стілець і все.

«Автомайдан Тернопіль» вкотре довів, що може захистити місто. Адже ми займаємось цим вже кілька місяців. Ми супроводжували людей до Києва на Майдан, перевозили речі та продукти. Ми щоночі патрулюємо місто, чергуємо під час матчів на міському стадіоні, щоб уникнути бійок.

Нам не відомо, чому під час мирної акції з’явилися незрозумілі люди в спортивних костюмах почали бити наших активістів. Нехай цей інцидент розслідують правоохоронці. Постраждало дев’ять хлопців з нашої організації. Троє з них звернулися за допомогою до лікарів.

У нас є питання до міліції: де вони були, коли почалася спроба захоплення приміщення. Чому за нами стояло лише вісім міліціонерів. Де була решта правоохоронців.

Після подій під міською радою ми зустрілися з представниками громадських організацій, які брали участь у акції. Усі визнали, що була відсутня координація дій між учасниками акції. Однак досі ніхто не може зрозуміти, хто спровокував бійку. Ми бачимо цих людей на відео і передамо його у міліцію. Сподіваємось, правоохоронці з’ясують, хто ці люди і з якою метою вони побили наших активістів.

Якщо ми йдемо до Європи, хочемо вступити в Європейський Союз, боремося за свої ідеї, то ми не повинні такими методами відстоювати свої права, вдаватися до бійок і використовувати силу. Можна було ще за кілька днів до сесії організувати велелюдний мітинг і заявити про свої вимоги до міської ради. Чому саме вчора прийшло зовсім не багато людей і серед них купа спортсменів. Ми готові допомагати відстоювати інтереси громади, але у мирний цивілізований спосіб. Ми боремося за законність і права. Якщо у громади міста були питання до міського голови та депутатів, то це потрібно робити законним способом. Прийти і висунути свої вимоги. Не потрібно приносити шини, вибивати вікна, кидати яйця.

Ми цілодобово чергуємо і виконуємо свою роботу, щоночі ловимо п’яних, неадекватних водіїв. Ми не даємо працівникам ДАІ брати хабарі, адже постійно контролюємо їх. Ми не шкодуємо свого часу, сил і щоночі виїздимо на чергування, не зважаючи на те, що вдома нас чекають рідні, а вранці потрібно йти на роботу. Вчора ми долучилися до охорони громадського порядку, а взамін нас звинувачують у тому, що ми комусь продалися, що нам платять гроші.

Хочемо зазначити, ще два місяці тому ми подали заявку на отримання офісу в безоплатне користування, адже згідно законодавства на це має право кожна громадська організація.

ГО «Автомайдан Тернопіль» надалі займатиметься охороною правопорядку. Ми готові відповісти на будь-які питання щодо подій 25 квітня і обґрунтувати нашу позицію. Відтепер ми займемо жорсткішу позицію по відношенню до правоохоронців. Якщо раніше ми всіляко допомагали міліції, то відтепер лише контролюватимемо їх.

ГО «Автомайдан Тернопіль» працюватиме для того, аби зробити рідне місто кращим. Коли ми побували у Одесі на з’їзді автомайданівців, усі нам аплодували, адже надзвичайно люблять наше місто, вважають його культурним та цивілізованим. Хочеться, щоб ця думка була незмінною, а тернополяни не піддавалися на жодні провокації і не давали інформаційних приводів російським ЗМІ зловтішатися над Україною.

Голова ГО «Автомайдан Тернопіль» Дмитро Гайдуцький

-1 thoughts on “Офіційна заява ГО «Автомайдан Тернопіль» щодо подій 25 квітня 2014р.

  • 08:36 | 27.04.2014 о 08:36
    Permalink

    спортсмени так звані,не сішіть громаду міста, то ніякі не спортсмени, а були Щурі, а хто такі Щурі то самі знаєти, ті хто носив хабарі сам спочатку, а потім почали звинувачувати що їх доять правохоронні органи …..

    • 10:53 | 27.04.2014 о 10:53
      Permalink

      щурі хтіли наїхати на Надала, але громада їм цього не дала зробити!

  • 08:49 | 27.04.2014 о 08:49
    Permalink

    СВОЮ КУПЛЕНІ ВЛАДОЮ ЗАПРОДАНЦІ,НАДАЛ ПОДІЛИВСЯ ГРОШЕНЯТАМИ ВІД ПРОДАНОГО МАГАЗИНУ ТА ЗЕМЕЛЬКИ ПАРКОВОЇ ЗОНИ ТА ДИТЯЧИХ МАЙДАНЧИКІВ. ЧОМУ НЕ РОБУДОВУВАТИ МІСТО ЗГІДНО ЗАТВЕРДЖЕНОМУ ПЛАНУ РОЗБУДОВИ МІСТА, АЛЕ ТРЕБА ТЯГНУТИ КУМУНІКАЦІЇ А ЦЕ ЛИШНІ ГРОШІ, ТА НЕ МАЛІ. ЗА ЩО БОРОЛИСЬ НА ТЕ І НАПОРОЛОСЬ.СВОБОДИ В ТЕРНОПОЛІ НІЧИМ НЕ ЛІПША ПР СХОДУ

    • 11:52 | 28.04.2014 о 11:52
      Permalink

      щось твої “факти” не підтверджуються. всі говорять, а довести ніхто нічим не може

  • 09:39 | 27.04.2014 о 09:39
    Permalink

    Шановний Дмитро яка у вас розиція щодо роботи міської ради? За правоохоронців ви висказалися, а в міській раді все добре?

    • 17:27 | 28.04.2014 о 17:27
      Permalink

      я знаю, що в міській раді не все так просто: бюджет держави нульовий, грошей на тролейбусний парк нема. Надал викручується як може. А тут бандітики вирішили “помогти”.

  • 09:51 | 27.04.2014 о 09:51
    Permalink

    Криміналітет не очікува, що на захист міської ради стане самооборона і автомайдан! Обломчик вийшов. Тепер усіляким юмаксам, араксам, мариновським та іншим щурам доведеться поховатись у свої нори і не висовуватись!

  • 10:03 | 27.04.2014 о 10:03
    Permalink

    Хороше відео. Автомайдан, правоохоронці та люди з неоднозначним минулим проти частини громади які дійсно проти Сергія Віталійовича. Пропозиції були не поганими щодо продажу земельних ділянок в місті тільки з аукціонів та інші.

  • 10:38 | 27.04.2014 о 10:38
    Permalink

    взагалі люди недодому до надала прийшли і питання виникає хто від кого захищає

    • 10:55 | 27.04.2014 о 10:55
      Permalink

      Там частина людей самі не знали куди і чого прийшли.

  • 10:17 | 28.04.2014 о 10:17
    Permalink

    А може бути такий варіант: сам С.В. і зорганізував своїх “захисників”, щоб “люстратори” не впхались до міськради? Може?

  • 10:34 | 28.04.2014 о 10:34
    Permalink

    Надал підставив усіх – автомайдан і самооборону !!! а криміналітет взаалі грав своє кіно !!! а тих 20 просто людей під час всього взагалі запутались хто є хто ? іх можна зрозуміти бо достало всіх !!! короче що надалу що юмаксу . араксу перебили плани автомайдан та самооборона – шкода що всьому цьому тільки хлопці з автомайдану дістали !!! підставили всіх , 90 ті повертаються тілки трошки замасковано ! НЕ ДАМО 90 ті в Тернополі !!!

  • 13:02 | 28.04.2014 о 13:02
    Permalink

    Автомайдан молодці , взяли весь вогонь насебе , якби підпалили то б в Україні почався ще більший хаос . Бандюків було там море , Надал ГІМНО !!!

  • 13:04 | 28.04.2014 о 13:04
    Permalink

    АВТОМАЙДАНІВЦІ зайшов на ваш сайт ви одні щось робите з тих організацій – не лізьте більше в це все гімно , вони козли гроші діля ть а ви вигрібаєте

  • 13:15 | 28.04.2014 о 13:15
    Permalink

    як і де можна вступити в автомайдан тернопільський ?

Коментарі вимкнені.