Паска від нашої землячки, відомого кінопродюсера Галини Храпко
Цього року вирішила спробувати давній рецепт паски. Ділюся з вами.
Інгрідієнти: 1 кг борошна, 100 г дріжджів, 350 г молока, 15 жовтків, 100 г масла, 350 г цукру, 2 чайні ложки ваніліну, добра пригорща родзинок та цукатів, 1 лимон.
Молитва «Отче наш». Відтак готую опару: в 250 грамах теплого молока розчиняю 100 грам дріжджів, додаю 1 столову ложку цукру і 2 столові ложки борошна. Накриваю рушником, поверх якого навхрест кладу дві гілочки цьогорічної освяченої верби. Залишаю на 30-40 хвилин. Тим часом 15 жовтків збиваю з цукром, додаю трохи теплого молока, щоб цукор швидше розтанув. Коли опара піднялася, додаю збиті жовтки з цукром, ванілін, родзинки, цукати, цедру лимона і трохи лимонного соку. Просіюю двічі борошно, щоби воно наситилося киснем, і додаю його, перемішуючи. У майже готове тісто вливаю розтоплене масло. Ретельно вимішую десь 20-25 хвилин, відтак ставлю в тепле місце, щоби підходило, накривши білим рушничком із вербовими гілочками навхрест.
Джерело: Тижневик “Номер один”
Коментарі вимкнені.