Перевірений рецепт паски від Insta-блогера з Тернополя Наталі Литвин

Інстаграмний блогер Наталі Литвин опублікувала на своїй сторінці родинний рецепт великодньої паски. Дівчина запевняє, що випічка виходить дуже смачна, м’яка, розсипчаста та довго не черствіє.

“Це рецепт моєї бабусі, — зазначила Наталя. — Скажу чесно, кращої ніде не куштувала. Вона дуже м’яка, розсипчаста, тане в роті. І головне – дуже довго не черствіє, можна їсти через місяць і ще смачна”.

Рецепт (виходить одна велика паска і три маленьких):

Нагріваємо молоко до 40-45 градусів та заливаємо ним дріжджі, перемішуємо до розчинення (можна брати і сухі дріжджі (в 3 рази менше), але для пухкої пасочки краще пресовані).

Збиваємо жовтки з цукром в густу масу.

Збиваємо білки з щіпкою солі в щільну піну до піків.

Перемішуємо до однорідності і поступово додаємо просіяну муку, місимо тісто.

Вкінці додаємо розтоплене масло, олію та родзинки/цукати.

Потрібно дуже добре вимісити тісто. Спочатку буде здаватися, що воно надто рідке, але чим менше муки, тим вище підніметься паска і буде пухкіша. Тому муки підсипаємо по мінімуму і просто місимо. Коли вимісили,залишаємо в теплі підійти 1-2 години

Формочки змащуємо маслом. Можна пекти як в металевих і силіконових, так і в паперових. Коли мені бракує форм, печу в металевих радянських кружках.

У кожну форму кладемо тіста на УВАГА!!! 1/3. Не більше, тому що воно дуже виросте.

Залишаємо тісто у формах ще на 1-2 години, щоб добре виросло. Якщо немає теплого місця, кладемо у духовку на 30-40 градусів. Змащуємо верх збитим жовтком.

Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах (Режим духовки верх-низ). У процесі випікання потрібно буде накрити пасочки фольгою глянцевою стороною догори, бо вона швидко стане рум’яною і може зверху пригоріти.

Для глазурі:

150 г цукрової пудри та одне яйце.

Comments are closed.