Тернополянка Світлана Грекул зробила солодку Ейфелеву вежу

 Тернополянка Світлана Грекул спекла торт і прикрасила Ейфелевою вежею. Такий подарунок вона зробила подрузі на іменини.

 – Я знала, що вона мріє про Париж і сфотографуватися біля Ейфелевої вежі, – розповідає пані Світлана. – Однак їй не вдалося потрапити туди через певні обставини, тож щоб хоч якось розрадити подругу вирішила спекти їй солодку вежу. Ідею виношувала місяць. Спершу знайшла ескіз Ейфелевої вежі в інтернеті і роздрукувала його. На пергаментному папері намалювала всі деталі вежі в чотирьох екземплярах (по 4 деталі нижнього, обох середніх ярусів і верхівку теж 4 частини і ще три перемички між  по 1 шт.). Розтопила шоколад і ним зробила малюнки всіх деталей на пергаменті, щоб вони застигли. Далі кожен ярус вежі “склеювала” розтопленим шоколадом. Кожен ярус накривала решіткою з шоколаду і так всі 4 яруси окремо. Потім вежу покрила золотисто-коричневою харчовою фарбою.  Звісно, що потрібно було «набавитися».  Але бачили очі подруги, коли я дарувала торт  з її мрією! Ще й досі згадує мені про це.

Рецепт «Ейфелевої вежі»

Бісквіт: 6 яєць, 1 стакан цукру збити + 1 стакан муки,+ 10 грам порошку до печива. Випікати до готовності.

 Крем: 2 ст. ложки масла вершкового, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 скл. молока. Цедра лимона і апельсина. Варити крем на повільному вогні, поміщуючи, поки не загусне. Потім охолодити.  Збити 500 мл вершків 30% і додавати по ложці заварний крем.

 Готовий бісквіт розрізати на дві частини, просочити його ( 100 мл кип’яченої охолодженої води+ 1 ч.ложка цукру+ 1 чайна ложка коньяку).

На нижню частину бісквіту викласти крем, накрити верхньою частиною і покласти в холодильник.

 Крем для прикрашання: 4 білки + 1 стакан цукру + лимонна кислота на кінчику ножа. Все змішати і збивати на паровій бані 20 хв. Потім знати з вогню і ще збивати 5 хв.

Прикрасити торт зверху і збоку. Ще зробити троянди з консервованих персиків.

Квітослава Вінчук.

Коментарі вимкнені.