Солодко і корисно: пастила від тернополянки Тетяни Савельєвої
На радість солодкоїжок, які турбуються про здоров’я, тернополянка Тетяна Савельєва пристосувалася готувати смачну і корисну альтернативу фабричним цукеркам – пастилу. Відкриємо секрет: минулого літа вона заготовила чимало солодощів і готова поділитися з бажаючими.
Пастилу – дітям
– Вдома їмо пастилу вже 3 роки, – розповіла пані Тетяна. – Я мама маленького хлопчика, тому для мене важливим було знайти рішення смачного і корисного перекусу. Всім діткам дають печенько, а у нас завжди напоготові – цукерничка з пастилою різних видів. Мій синочок наминає пастилу з першого року життя. Втім, коли розказувала і давала спробувати знайомим, ніхто не знав, що це таке.
Отож, пастила – одна з небагатьох солодощів, до якої дієтологи ставляться шанобливо. Домашня пастила – це втіха для тих, хто не бажає повністю відмовлятися від солодкого. Пастила – чудовий вид заготовки плодів на зиму, здоровий перекус, вітамінний заряд. Для багатьох це навіть смачніше за цукерки, до того ж корисно! Це ідеальний перекус. Зручно брати з собою в школу, на роботу.
За словами Тетяни Савельєвої, основа пастили – це фруктово-ягідні компоненти, які під час випаровування втрачають більше 80% води, але в повністю зберігають насиченість вітамінами, органічними кислотами, пектинами і мінеральними речовинами. Пастила – смачна і корисна альтернатива фабричним цукеркам. Її вживання покращує загальне самопочуття, налагоджує травлення, позитивно позначається на метаболізмі.
Як вона створюється
Пастила готується з фруктового пюре шляхом сушіння в електросушці.
На приготування йде від 12 до 24 годин. Сушиться за температури не вище 50-55 градусів. Такий продукт зберігає всі корисні речовини в незмінному вигляді. Клітини плодів втрачають воду і не руйнуються. Під час сушіння пюре зменшується в кілька разів. Тобто випаровується вся волога, відтак пастила довго не псується.
Зберігайте пастилу правильно
Зберігати її потрібно в герметично закритій (найкраще) скляній тарі в темному місці. Пастила боїться вологи. Але може за правильних умов бути придатною для їжі до 1 року.
– Пакую пастилу в упаковки по 200, 300 чи більше грам, – каже тернополянка. – Вартість – від 100грн. Можна для початку брати асорті, щоб вибрати свою улюблену. Я зробила великі запаси літом, аби зараз всі бажаючі могли спробувати ці корисні смаколики. Є пастила з винограду, чорниці, сливи, айви, гарбуза, йогурта з додаванням яблука і банана для покращення смакових якостей. У цій їжі немає жодної штучної добавки чи барвників.
Для замовлення зв’язатися з тернополянкою Тетяною Савельєвою можна у соцмережі Фейсбук.
Коментарі вимкнені.