Як Сергій Надал відшив претензії батьків школярів

Ми уже писали про скандал у тернопільській школі №28. Оскільки попередній директор школи пішов на пенсію. І в той час, коли половина вчительського складу закладу перебували у відпустках, Управління освіти міськради призначило нового керівника: до того – вчителя географії зі школи №6.

Частина педколективу школи №28 не згодна з думкою головної освітянки міста щодо того, хто має очолити цей навчальний заклад. Аби до їхньої думки прислухались, люди прийшли під стіни міськради, – пише 20 хвилин.

Звернення та вимоги педагогів під час 36-ї сесії міськради зачитав депутат міськради Василь Фостик.
– Нового директора призначила пані Похиляк, не провівши обговорення з колективом, не прислухавшись до наших думок, проігнорувавши відсутність повного складу колективу, – зачитав він звернення педколективу. – Просимо вас ініціювати депутатську комісії щодо законності та правомірності дій керівника управління.
Після цього депутат таки попросив протокольним дорученням створити депутатську комісію на прохання педагогів. А міський же голова запропонував, аби це питання ще раз переглянула та комісія, яка його розглядала раніше.
– Є частина людей, які з певних причин не задоволені керівником, – пояснив міський голова Сергій Надал по закінченні сесії. – Але, хочу наголосити всім, що призначення директора школи – це питання виключно у компетенції управління освіти. Це не є виборна посада і не може колектив вирішувати, кого він хоче, а кого ні.
Далі міський голова розповів, що згадувана школа за всіма рейтингами займає одне з останніх місць. А це свідчить про певну роботу, якість роботи і керівництва, і колективу. Тому поява нового керівника, судячи з такої характеристики, позитивна.
– Людина призначена за контрактом, є певний термін, вона має можливість показати свої здібності, – каже Сергій Надал. – Якщо вона не впорається із своєю роботою, то, звичайно, буде прийняте рішення…
Одначе, як додав на кінець голова, міськарада обов’язково запропонує депутатській комісії, яка займається питаннями освіти, зустрітись ще раз з новопризначеним керівником та запросити на цю зустріч депутата Фостика, обговорити питання і дати свій висновок.
– Хоча, хочу ще раз наголосити, це призначення – виключно в компетенції начальника управління освіти, воно не підлягає погодженню, – додав пан Надал.

Коментарі вимкнені.