На Тернопільщині збільшилась кількість страшних злочинів

В Тернопільській області спостерігається позитивна динаміка щодо зменшення кількості окремих категорій тяжких та особливо тяжких злочинів, а саме – тяжких тілесних ушкоджень (на 4), грабунків (на 9), ДТП з тяжкими наслідками (на 3).
Водночас зросла кількість навмисних убивств (на 7), крадіжок (на 363), незаконних заволодінь автотранспортом (на 17).
Проблемою залишається такий вид злочинів, як шахрайства. Адже кількість подібних випадків продовжує зростати (на 145 більше як минулого року). Основними причинами їх скоєння є те, що тернополяни сліпо довіряють шахраям, повідомляючи номери та пін-коди банківських пластикових карт, що дає змогу знімати з них кошти. Потерпілі довіряють неперевіреній інформації про нібито затримання правоохоронцями їх близьких, або вірять повідомленням про скоєння родичами дорожніх пригод.
Вжитими оперативно-розшуковими заходами встановлено місцеперебування та затримано 90 злочинців, які перебували у розшуку, та розшукано 11 безвісти зниклих осіб.
Cлідчими ОВС області у першому півріччі завершено 3864 кримінальних провадження, з них направлено до суду 1168 . До кримінальної відповідальності притягнуто 1332 особи.
Виявлено 91 злочин, пов’язаний з незаконним поводженням зі зброєю і боєприпасами у т.ч. 71 – з вогнепальною зброєю. Із незаконного обігу вилучено 19 одиниць вогнепальної зброї, 2116 набоїв різного калібру, 11,7 кг вибухівки, 9 вибухових пристроїв. Залишається невстановленим місцезнаходження 8 одиниць вогнепальної зброї, 9 тис. 568 набоїв, а також спецзасобів, які були викрадені упродовж 18-21 лютого цього року із правоохоронних органів).

Коментарі вимкнені.