Тернополяни оцінили, як «термінатор» зіграв Захара Беркута

Тернопіль продемонстрував один з найвищих рівнів відвідуваності фільму «Захар Беркут».

Про це під час трансляції фільму в рамках фестивалю «Кінохвиля» повідомив продюсер стрічки Єгор Олесов.

За його словами, Західна Україна загалом більше ходила на даний фільм, ніж інші регіони.

В Тернополі в перший фестивальний день даний фільм у Сінема сіті можна було переглянути і безкоштовно. На сеанс вчителі привели школярів орієнтовно 5-6 класу, яким загалом екшн сподобався. Після перегляду вони емоційно ділилися враженнями, розповідаючи, яким з героїв фільму вони б хотіли бути. На обійшлося і без курйозів. Під час інтимної сцени один хлопчик ледь не на весь зал закликав дівчинку, яка сиділа поруч з ним, закрити очі. Коли ж сцена закінчилась, діти зааплодували.

Загалом фільм в Україні подивилися вже 420 тис. осіб, касові збори склали 4 млн грн. Тоді як загальний  кошторис стрічки перевищує 100 млн.

«Ми спеціально залучили американського режисера і американський акторів, зокрема Роберта Патріка, який грав у «Термінаторі-2» модернішого термінатора. Фільм знімали англійською мовою, те, що зараз демонструють в Україні – уже дубляж. Розраховуємо на проокат фільму в світі, наразі є уже домовленості щодо Іспанії та Прибалтики. Бо ми чудово розуміємо, що суто на українському глядачеві ми на окупність цього фільму не вийдемо», – зазначив в Тернополі Єгор Олесов. 

За його словами, з-поміж різнонаціональної кагорти акторів найважче знімальній групі було з зіркою монгольського кіно, харизматичним Цегмідом  Церенболдимом. Він зіграв татарського хана. Однак актор не знав жодної іншої мови, окрім монгольської, через що виникали труднощі. 

Що цікаво, найбільше зйомок пройшло під Києвом, хоча події розгортаються в Карпатах. А масштабна ущелина між горами, в якій в кінці фільму в воді гине татарське військо, теж штучна, її спорудили спеціально для фільму. Як і велетенський камінь посеред неї, на якому відбувається фінальний бій.

Коментарі вимкнені.