Яке купити ігристе вино до Дня Святого Валентина

Десертні вина є чудовим завершенням будь-якої вечері і додадуть приємної атмосфери. Правильне поєднання таких вин і страв має важливе значення, щоб отримати від нього максимальну користь і насолоду. Однак не можна просто вибирати навмання і сподіватися на краще. Ви повинні взяти до уваги низку вказівок і характеристик, якщо хочете зробити все правильно.

Тому нижче ми написали поради щодо вибору, а всі вина ви з легкістю можете придбати на wine.ua.

Чому ми повинні поєднувати вино?

Комбінування вин — це практика поєднання різних типів вина з певною їжею, щоб підсилити смак і створити більш повний кулінарний досвід. Хоча немає строгих правил і кожен має свої індивідуальні переваги, мета полягає в тому, щоб знайти гармонію та баланс смаків.

Основна причина поєднання вина полягає у взаємодії його компонентів з інгредієнтами страви. Майте на увазі, що кожен продукт має унікальні характеристики щодо смаку, кислотності, солодкості, тіла та аромату. Усе це можна підкреслити чи ні, залежно від їжі, вибраної для супроводу.

Коли досягається гарне поєднання, смаки та аромати гармонійно переплітаються, створюючи збагачений сенсорний досвід. Наприклад, червоне вино з м’якими танінами врівноважує і пом’якшує жир червоного м’яса, а біле вино з живою кислинкою покращує свіжі морепродукти.

Більше того, контрасти дуже важливі у поєднанні вина, оскільки вони створюють цікавий і захоплюючий досвід дегустації. 

Рекомендації щодо вибору вина до десерту

У випадку з десертами варто звернути увагу на кілька факторів. Перше – сумісність із солодкістю. Ми повинні знайти баланс між питтям і їжею, щоб одне не переважало інше.

 Якщо ви шукаєте вино для солодких десертів, ви повинні враховувати, що, якщо десерт дуже солодкий, вино має відповідати або трохи перевищувати його. Це гарантує, що ви не сприймете напій як кислий або гіркий у порівнянні, що може зруйнувати враження. Те саме стосується й зворотного. Якщо воно менш солодке, то вино має відповідати страві, яку ви збираєтеся їсти. Таким чином ви завжди підтримуєте їх баланс.

Окрім балансу, ще одним ключовим моментом є гармонія смаків. Зверніть увагу на смаки, присутні в десерті, і переконайтеся, що вино підсилює їх. У цьому відношенні комбінації необмежені і залежатимуть як від ваших знань, так і від уподобань. Але, якщо ви збираєтеся спробувати щось з нотками карамелі, кріплені вина стануть чудовим вибором.

Також шукайте контраст у текстурах. Десерти для поєднання ігристих вин можуть бути однорідними та кремовими. Вибираючи це поєднання, ви отримуєте відчуття свіжості з цікавими контрастами.

Яке вино поєднати з десертом?

Тепер, коли ви знаєте, як поєднувати вино, і маєте деякі вказівки, яких слід дотримуватися, настав час заглибитися в типи продуктів, з яких ви можете вибрати. Однак остаточний вибір повинен ґрунтуватися на вашому смаку, який є унікальним. Ми рекомендуємо не дотримуватися обмежених списків, оскільки ви пропустите дуже важливу частину досвіду, а саме вивчення різних смаків і можливостей.

 З огляду на це, тип вина, який особливо рекомендується поєднувати з десертами, особливо якщо вони досить солодкі, це кріплені вина. Портвейн, херес або марсала – це класичні варіанти для початку. Це вина з вищим вмістом цукру, а також вищим вмістом алкоголю. Вони гарні вина до чорного шоколаду, а також до блакитних сирів і горіхів.

Крім цього, є спеціальні вина, якими можна насолоджуватися з десертами. Вони виробляються після пізнього збору врожаю і добре поєднуються з легкими продуктами, такими як свіжі фрукти. Деякі приклади – сотерн або рислінг, два вина з хорошим балансом між кислотністю та солодкістю.

З іншого боку, солодкі ігристі вина або напівсуха кава є освіжаючими та універсальними варіантами, які вам обов’язково сподобаються. Вони також добре поєднуються зі свіжими фруктами, тістечками або десертами з легким ароматом. Вони підійдуть навіть для легких страв або святкової атмосфери особливої події.  

Якщо ви шукаєте більш екзотичне вино, дуже цікавим варіантом є крижані вина. Вони виготовлені із заморожених ягід винограду, що дозволяє концентрувати цукор і ароматичні речовини. Однак не думайте, що це робить їх екстремальними, оскільки вони досить врівноважені. Вони ідеально поєднуються з такими стравами, як карамелізовані фрукти та крем-брюле.

 Нарешті, натуральні солодкі вина характеризуються дивовижною солодкістю, яка повністю походить від винограду. Ніколи не додається цукор чи підсолоджувач, оскільки вибираються лише дуже стиглі ягоди для виготовлення цих вин. Потім їх залишають для часткового бродіння, щоб вирівняти смак.

 Ці вина доповнюють різноманітні десерти. Вони підсилюють нотки карамелі, горіхів, шоколаду і навіть спецій. Тому їх можна пити з тортами, тістечками і сиром. Вони також підходять для дуже солодких десертів, оскільки вони можуть зменшити солодкість завдяки своїй кислотності.

Висновок

Правильно підібравши десертні вина, ви зможете насолодитися дивовижними враженнями. Завжди шукайте поєднання, яке найкраще підсилює смак їжі та напоїв, але перш за все пробуйте різні альтернативи, доки не знайдете ті, які вам найбільше до вподоби. 

 

Коментарі вимкнені.