Детективи з НАБу організували відпочинок тернопільським хабарникам

Вчора Соломенський суд Києва витратив трішки часу, розглядаючи клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і обираючи запобіжний захід, затриманим напередодні у підозрі в отримані хабара чотирьом тернополянам.
Двом з них судді не пошкодували двох місяців утримання під вартою. А ще двоє відбулися, так би мовити, легким переляком – наступні 60 днів вони будуть під домашнім арештом.
Суворість покарання просто вражає. Можна сказати, що вона жодним чином не відповідає вчиненому правопорушенню. Це ж тепер люди будуть цілими днями сидіти вдома і бити байдики. Це ж їх тепер навіть за хлібом послати не зможуть. Єдина незручність, що і за пивом також сам не сходиш, доведеться просити когось з близьких. А у всьому іншому – чим не відпочинок? Можна чимось корисним зайнятися – шкарпетки зв’язати чи серветочку хрестиком вишити.
Так розумію, що після двох місяців ось таких страждань, коли трішки спаде градус напруги і деталі справи призабудуться, той же суд визнає їх невинним, зобов’яже державу виплатити моральну компенсацію і повернути зарплату у повному обсязі, включаючи суми тих хабарів, які вони не зможуть отримати, сидячи під замком у своїх комфортних квартирах. А там – і на посадах відновлять. Або переведуть в інше місце, але не менш хлібне.
Цікаво, що мені ніколи не доводилося чути, щоб людину, яка винесла з магазину палицю ковбаси, брали під домашній арешт. А хабарників – можна. Хоча у нас чомусь хабарникам все можна.
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.