Помідори «Мачо» від Дзвінки Торохтушки

Титан впирався консервативним традиціям руками і ногами. Спочатку вдавав із себе переконаного республіканця, потім масово витягував із мобільного телефону мартовські сопрано дівиць і всіляко вдавав із себе мачо. Титан прагнув фрідому , притримувався ліберальної платформи і переконував мене у правильності свого вибору. Його електорат , тобто оті самі марцуючі дівиці, готові були віддати моєму Титанові не лише голос, але й усе інше і, опісля, ще й (я так підозрюю) руку і серце. Ну, мачо ж ! Чого ж ? Ага! Пиріжки з потрошками будуть іншого разу. – Нема чо корчити із себе мачо! – Сказала я. В перекладі з хатньо-дипломатичної на домашньо-ділову це означає , що тра закотити рукави і попрацювати на перспективу. Тобто закрутити на зиму помідорки. Мачо спробував відкупитись могоричем і проставитись слоїком текіли. Але то йому ніц не помогло. Бо текіла була заарештована до Різдва, як кінцевий продукт мексиканської самогонної системи жорстокого поводження з кактусами, а мачо взявся до роботи.

На все про все в нього пішла рівно 1 година. Отже . Помідорки – 6 кг, часник – 2 головки, консервативний букет – 1 шт, петрушка – 1 пучок, кріп – 1 пучок, перець солодкий – 6 шт, перець чилі – 3 шт, пекучий червоний перець – по 1 шт в банку, суміш перців – 1 ч.л., розмарин, базилік – по 1 гілочці в кожну банку, лавровий лист, духмяний перець. Маринад : вода – 4 л, оцет – 2 скл., сіль – 7 ст. л., цукор – 1, 5 скл. В банки закладаємо прянощі, часник, зелень, помиті і підсушені помідорки, порізаний дольками солодкий перець. Ну, як це ми зазвичай і робимо.

Кип`ятимо воду , заливаємо окропом помідорки і даємо постояти 10 хв. За цей час варимо маринад. Зливаємо воду з помідорок, кладемо в банки по гілочці свіжого розмарину і базиліку, тремо червоний перець, паприку і суміш перців і швидко заливаємо киплячим маринадом. Після цього Титан, котрий за сумісництвом ще й мачо, титанічними зусиллями їх закручує, перевертає і закутує на ніч у теплий плед або ковдру для сухої стерилізації.

Все. Титан вільний і може з чистою совістю і почуттям виконаної місії освоювати електоральні поля кращої половини людства і робити,( тепер уже точно) правильний вибір вашої невістки. Інакше, наступного року йому знову доведеться відчувати себе мачо і самому крутити слоїки. Смачного.

Коментарі вимкнені.