Молодь та ідеали або Не сотвори собі кумира

Ілона СеньківСучасна молодь… Як важко її зрозуміти, збагнути її інтереси, мрії, прагнення, сенс життя.

На жаль, більшість юнаків та дівчат є обмеженими у спілкуванні, байдужими до реалій життя, бо знають, що товстий батьківський гаманець завжди прийде на допомогу, вульгарні та розбещені, мовляв, це модно, а ще непристойність та якась дика розкутість у поведінці, вчинках, але ж це, як говорить сама молодь, спосіб самовираження.

А от кого поважає теперішня молодь? Ким захоплюється? З кого бере приклад? Хто є ідеалом, кумиром для сучасної молоді? Їхні батьки, родина чи вулиця та комп’ютер?

Проблема в тому, що молодь хоче якось самоутвердитись, віднайти себе у суспільстві, а самотужки цього зробити ніяк не може. Тому знаходить собі людину, створює ідеала, з якого можна брати приклад, бути схожим на нього, копіювати.

Як тільки в ефірі з’являється якийсь новий серіал чи фільм, безліч підлітків зразу ж стають його фанатами. Але ж цей фанатизм дуже часто переходить межі, доходить до безумства. Адже підлітки не просто слухають музику улюбленого співака чи спостерігають за грою актора, вони уже механічно копіюють рухи, міміку, вчинки кумира. Але чи правильно це? Просто дуже часто кумири стають ідолами. І ти уже забуваєш про свій власний внутрішній світ, про свої власні думки та інтереси.

Більшість молоді боїться вирізнятися з-поміж інших, тому робить те, що робить її оточення. Вони вступають у певні секти, спільноти, групи. От, скажімо, декілька років тому кожен четвертий був емо чи гот. Далі були такі собі «барбі» та «ванільки». Та на теперішній час це вже не актуально. У моді зараз соціальні мережі – Інтернет. А ще, останній пік сезону – почуватися самотнім, коли навколо оточує стільки людей.

Увімкнувши комп’ютер, забуваєш про життєві повсякденні клопоти, шукаєш собі інтернет–кумира. Тікаючи від реальності, мандруєш із ним по інтернет-спільнотах. І тоді уже насправді стаєш самотнім.

Молодь часто-густо дивиться на світових зірок, мріє про таке ж багате, безтурботне життя, як і у них. Передивившись фешен-шоу, втрачають відчуття реальності й починають поводитись так, як і їхні кумири. Але, шановні, спустіться з небес на землю. Це вам не Голлівуд, то для чого стільки злості, експресії, підлості?!

Невже не можна бути самим собою? Хіба не краще бути самим собі кумиром, чим сліпо, нерозумно наслідувати когось.

Звичайно, ми молоді, енергійні, у нас попереду ще ціле життя: у ньому зустрічатиметься, як  і торнадо радощів, так і завірюхи невдач. Проте як би не склались життєві обставини, завжди бажаю вам залишатись самим собою й прожити своє, власне життя, із власними думками, мудрими вчинками, мріями, а не життям видуманого ідеала.

Сеньків Ілона

Коментарі вимкнені.