Яку таємницю Надал тримає “за сімома замками”, а Сиротюк готовий показати (відео)

В інтернеті давно уже точаться розмови про те, що міський голова Тернополя прикупив собі будиночок чи то в Італії, чи Іспанії. І про те, що він надто часто “мотається” закордон. В людей виникає питання – звідки кошти на все це? Чи бува не з міського бюджету чи з кишені платників податків.

А можливо саме за гроші, які мер отримує як матеріальну допомогу, про яку ще в червні 2013 року писав Центр політичних студій та аналітики, роблячи аналіз податкових декларацій за 2012 рік усіх міських голів та голів ОДА Украни: “Попри немалі зарплати, мери та голови ОДА не гребують матеріальною допомогою.”

Звісно, “Погляду” теж цікаво – звідки. Але ж жоден інформаційний запит чи участь у прес-конференції не в силі відкрити сю “тайну, покриту мороком”. Як і не покаже, чи взагалі є правдою слухи про часті від’їзди Сергія Надала за межі України: “Поки в Тернополі наростає штучна істерія, Сергій Надал відпочиває на морі“, “Поки мер “гріється” у відпустці тернополяни мерзнуть без тепла“, “Поки Надал відпочиває за кордоном, Бицюра вітає щасливих матусь“, “І чому в Тернополі мером є майже завжди відсутній Надал, а не “постійний” Турський?“, “Сергій Надал взяв відпустку лише на два робочі дні – 7 та 8 травня. Але 9 травня на сесії його теж не буде на робочому місці“, “Мер Тернополя Сергій Надал повернувся з пляжів у Домініканській республіці і відразу одів вишиванку (фото)“, “Поки Надал відпочиває, Турський “обдаровує” окремих тернополян“, тощо…

Тому ми вирішили спочатку з’ясувати, чи дійсно міський голова взагалі кудись їздив поза рамками своїх службових відряджень. Попросили його показати сторінки закордонного паспорта. Адже лише в цьому документі містяться усі відмітки про те, коли його власник перетинав кордон і куди прямував.

Задаючи питання ми запропонували не показувати нам першої сторінки паспорта де зберігаються усі особисті дані, адже розголошення такої інформації є протизаконною. Хотілося лише почути не завчену, а чесну, щиру, може навіть емоційну відповідь, яка б могла стати підтвердженням чи спростуванням слухів про поїздки мера.

Запитання застало Сергія Віталійовича зненацька. Спочатку він навіть не знайшов потрібних слів. Допомогла своєму керівнику Катерина Калуш – начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації. Очевидно їй нема чого приховувати – з мером вона не відвідувала Італії-Іспанії, тому взамін, жартуючи запропонувала проглянути її закордонний паспорт.

Проте, мабуть, на відміну від Катерини Вікторівни, Сергію Віталійовичу є що приховувати від журналістів і громади зокрема. Інакше як пояснити його коротку відповідь на це (зухвале на думку його вірного друга-політехнолога) прохання-питання:

– Я не бачу в цьому необхідності і з чим це пов’язано. Це абсолютно не впливає на роботу міського голови.

Та, як з’ясувалося згодом, мер насправді не боїться оприлюднювати дані про свої закордонні подорожі. Принаймні такий висовок можна зробити зі слів депутата міської ради, професійного політтехнолога, який “зробив” з Надала мера, Юрія Фартушняка. Пан Юрій запитав журналіста Погляду, чи бува не розмістити міському голові усі сторінки паспорта в газеті “Тернопіль вечірній”?

Навряд чи така ідея була би доброю, але вона принаймні претендує стати підтвердженням того, що заповнених сторінок закордонного паспорта Сергія Надала дійсно так багато, що для того, аби їх всі помістити разом – треба не одну шпальту комунальної газети міської ради.

Але, аби раптом не здатися читачам необ’єктивними, про закордонний паспорт ми запитали і в голови ТОДА Олега Сиротюка.

Він теж не очікував такого запитання, тому, як і Сергій Віталійович, здивувався, чому ми про це запитуємо. Як Катерина Калуш почала захищати міського очільника, так і Марія Чашка заступилась за голову області. Вона говорила, що це особисті дані, які є надзвичайно конфіденційними.

Проте олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна, яка в цей час знаходилася поруч, першою зрозуміла суть запитання і підказала голові області: “Чи  ви літали на Кариби, чи не літали”.

Коли ж Олег Мирославович зрозумів, що мається на увазі, одразу ж з посмішкою відповів: “Добре, нема питань”. Лише пояснив, що спершу повинен знайти свій закордонний паспорт, бо не знає, де він зараз є.

Блог: ЛюПка Вовк

-1 thoughts on “Яку таємницю Надал тримає “за сімома замками”, а Сиротюк готовий показати (відео)

  • 14:03 | 3.04.2014 о 14:03
    Permalink

    нафік комусь здалась Калуш, з її, паспортом)))

    -а від коли це Фартушняк став професійним політтехнологом?

  • 18:55 | 3.04.2014 о 18:55
    Permalink

    паспорт – то при ватна справа. Не лізьте в білизну – навчіться поважати самі себе.

    • 20:18 | 3.04.2014 о 20:18
      Permalink

      Так-так приватна справа поки вона не зачіпає наших з вами податків. Междугір”я тоже було приватною справою. То для нас з вами паспорт приватна справа, а для чиновників і для всіляких артистів нема такого як приватна справа: всі знали на шо йшли

    • 20:56 | 3.04.2014 о 20:56
      Permalink

      В білизну лізуть ті хто питають з якою коханкою бачили мера за кордоном. Паспорт то не білизна а спорткостюм

  • 22:44 | 3.04.2014 о 22:44
    Permalink

    З паспортом – перебор журналістів. Треба судити по справах, а не по візах в паспорті!

Коментарі вимкнені.