Нащо Бог придумав таких сусідів?

Галіція багата людьми..

Ми специфічні, але добрі.. Галичанин має в голові світ, який обгороджений парканом. Він любить, щоб останній був високим, бо не є людиною вікдритою. Яким би не був високим той паркан.. галичанин не схильний воювати, тим більше на чужому городі. Він інколи збиточний..в цьому навіть важко знайти причину раціональну.. але щоб вбивати…

Маю на увазі корінних галичан. Переважно наші є побутовими шкодниками..не більше того.. Все інше традиція тих хто прийшов, це я тобі кажу відповідально з власного досвіду.

Сьогодні бачив по новинах..як наші лікували чужих вояк.. Старші хлопаки.. хірурги.. Лице надуте вітром.. Мудрі.. А воно.. зле..і сите.. думає про те щоб когось “освобождать”..

Галичанин як і українець в цілому..надто добрий і миролюбивий.. через що і страждає.. але все так не буде..

Ми часто минаєм чужі біди, аж поки вони не постукають в двері сусіда, а потім і наші.. Зараз не можна бути дурним і байдужим.. просто нема права..

Біля Атріуму сів на літню площадку..як ніколи до цього.. а поряд старші хлопаки.. років по 40-45… в повному обмундируванні.. серйозні, невеселі і несумні..

І ти знаєш..стоїш біля них.. і якось аж приємно в середині..

І на їхніх лицях читається, шо то все недоречно, шо вдома діти і справи і щось недобудовано чи незакінчено..і плани були..а тут..

Коли ці війни вже впадуть на сторінки книжок історії..і не вставатимуть звідти..Я вже бачу це в друці..

2014 – Велика Вітчизняна Війна..

..нашо бозя придумала таких сусідів?

Коментарі вимкнені.