Крилаті пристрасті у Тернополі

Кілька років тому тернополяни вже відстоювали літак біля парку Національного відродження. Зараз ця тема знову витає в повітрі Файного міста. Міська влада під приводом демонтажу пам`ятників тоталітаризму і комунізму хоче знести літака. Мовляв – аварійні конструкції, корозія металевого каркасу і таке інше.
Ніби й нічого поганого. І все законно не лише на місці, а ще “благословенно” згори. Але…
Окрім священної справи ідеологічної війни, є ще один, прикритий аспект літака. Під пам`ятником і в його околицях знаходиться близько 60 соток землі. Котру міські чиновники в 2012 році свідомо залишили за межами парку Національного відродження.
Знаючи невгамовні апетити міської влади до освоєння і забудови земельних ділянок в привабливих куточках Тернополя, можна лише припустити, якими насправді мотивами керуються мер і його чиновники, коли хочуть демонтувати літака.
Ота земля , котра виведена за межі парку Нацвідродження, певно і є справжньою причиною знесення пам`ятника. Адже, після демонтажу, нічого не заважатиме міським чиновникам, причім цілком в рамках закону, її роздерибанити і віддати через, класичні уже схеми, забудовникові. Не важко здогадатись і що це буде за фірма.
Літак, звичайно, не в найкращому стані – це однозначно. Але, щось мені так здається, що своїми іржавими крилами він прикриває символічно не мирне небо над нами, а цілком реальну землю під ногами тернополян.

Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.