Символом Тернополя тепер є арт-УЗД-знімок хворої печінки?

Фестиваль вуличного мистецтва в розпалі. Чи то забави, чи то уяви? Важко сказати. Бо таке враження, що тернопільська міська рада організовано дозволили малювати на стінах все, що завгодно тим, кому в дитинстві давали по руках за те, що на тих же стінах писали слово з трьох літер і робили в ньому три помилки.
Взагалі-то, сучасне мистецтво передбачає не стільки форму, як зміст. Від образів митці благополучно відхрестились і акцентують увагу на психологічному і культурному спирийнятті твору, на розумінні творчого задуму автора і власному домисленні.
Гм.. Але зафарбувати корвет “Тернопіль” і прапор ВМС України у парку Топільче і поверх нього намалювати в метражі 3х6 УЗД внутрішніх органів з акцентом на цирозній печінці – то вже, мабуть вершина вуличного арту. А запропонувати прочитати в цьому свій авторський нік-нейм? Слів нема. Є вирази і звороти фразеологічні.
Ні, я розумію, що є такий вид ворожіння на кишках антилоп . Його масаї практикують. Але то далеко від Тернополя.
Взагалі, в цивілізованих країнах таке “художество” трактується, як наруга над державною символікою і карається законом. В нас же влада міста спокійно видає дозвіл на такий артпроект.
Тобто, для влади корвет і прапор – уже не символи міста і флоту. Символом тепер є арт-УЗД-знімок хворої печінки. Чи, може, то в голові таке?

Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.