Тернопільський війт вважає боротьбу з корупцією полюванням на відьом

Днями Тернопіль мав усі шанси отримати черговий корупційний скандал. Але, на жаль, повноцінного скандалу не вийшло, хіба якесь дрібне непорозуміння. І все ж, навіть воно не пройшло повз увагу певних осіб. Чи не першим відреагував на це голова Тернопільської ОДА Степан Степанович Барна, написавши на своїй сторінці у Фейсбук: “Увага! Тільки, на хабарі взяли депутата Тернопільської міської ради, члена фракції “Народний контроль”. Вимагав одну тис. дол за влаштування на роботу в медичний заклад. Продовження буде!!!”

Щодо того, що буде якесь продовження, є великі сумніви, враховуючи, як у нас борються з корупцією. Але тут найбільше кидається в очі розстановка акцентів. Адже діяча затримали аж ніяк не за його депутатську діяльність, а за професійну. І саме на цьому мав би бути наголос: “затримано викладачів одного з вишів”. Але якщо з’явилася чудова нагода кинути тінь на одного з політичних конкурентів, то чому б нею не скористатися?

Не залишився осторонь і тернопільський війт, спромігшись на ціле звернення до співвітчизників. І не дивно. Що таке корупція – він знає не з чуток. Сергій Віталійович закликав тернопільську прокуратуру регулярно звітувати перед громадою Тернополя щодо розслідування. А також тонко натякнув, що боротьба з корупцією не повинна “перетворюватися на “полювання на відьом”. Заслужений бруківочник міста знає, про що мова. Адже коли на хабарі затримували його заступника, він назвав це політичним переслідуванням і замовленою розправою проти його політичної сили і проти нього особисто. А щоб у когось не з’явилося підозр, що війт наш знову має якийсь стосунок до хабарників, одразу ж відхрестився: “Як міський голова Тернополя хочу зазначити, що депутат Тернопільської міської ради від партії «Народний контроль» не входив у сформовану у раді «протернопільську більшість”…

Але не лише перші особи області і міста потратили трішки свого дорогоцінного часу, коментуючи цей випадок – певна категорія людей, головним призначенням яких на цьому світі є поливання брудом усіх противників війта, одразу взялися до справи. Взялися грунтовно, серйозно і не без певної фантазії. І вже містом ширяться чутки, що насправді затриманий вимагав хабар не для себе, а для лідера місцевого осередку своєї політичної сили. Тут, як кажуть, чим більша брехня, тим легше у неї повірити. Адже хто цей лідер? Власник одного з найприбутковіших підприємств області. І для нього ця тисяча мала стати рятівною соломинкою – ну ніяк він без неї не міг прожити і дати собі раду? Але якщо вже спробувати повірити у таку безглуздість і, при цьому бути послідовним, то навіть подумати страшно: для кого вимагав хабар заступник міського голови. Невже для самого?
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.