Тернопільський війт заблукав між двох вокзалів (фото)


Може хтось ще не в курсі – був десь у дорозі чи взяв вихідний від Інтернету і інших комунікаційних засобів, то доводжу до відома, що днями відкрили оновлений автовокзал у славному, місцями навіть файному місті Тернопіль. Були присутні: війт власною персоною, а також губернатор і ще багато офіційних осіб, більшість з яких жодного стосунку до оновлення транспортних воріт міста не мають. Різали стрічку, пили шампанське, але в кулуарах, а не на людях, бо вживання алкоголю у громадських місцях трішки карається. Феєрверків і оркестру не було, як не було і аплодисментів, і бурхливих овацій під час коротких промов перших осіб, а також тих, які їх супроводжували.

Що можна сказати про саму споруду? Третій сорт – не брак. Виглядає навіть дуже нічого. Щоправда, якщо зайти за ріг, то там як був жах, то так і залишився. Але то все ще у перспективі, бо неможливо все і одразу. Он навіть війт наш у хвилину відвертості, після шампанського, заявив, що у нього в перспективі побудова ще не одного автовокзалу і бажано за межами міста, щоб розвантажити чи то транспортні магістралі чи то артерії. Тут вам точно не скажу, що саме війт зібрався розвантажити, бо сам під час урочистостей змушений був бути присутнім на робочому місці. Що поробиш, є у нас ще люди, робота яких полягає не лише у перерізанні стрічок. Але краєм вуха від сусіда, якому сказала кума, а тій шепнув її брат, я чув, що війт сказав ось так: «Як тільки закінчу розвантажувати бруківку, одразу візьмуся за артерії і магістралі одночасно».

Щодо нових автостанцій, то тут хотілося б сказати Сергію Віталійовичу, а якщо дуже хочеться, то можна, що якби він трохи більше переймався станом справ у місті, а не думав винятково про зменшення площі зелених насаджень, то був би в курсі, що у нас вже є збудована автостанція і якраз практично за межами міста. Ще вісім років тому такий собі Ігор Мединський, начальник управління транспорту та зв’язку Тернопільської міської ради моцно бив себе п’яткою у груди і клявся, що з дня на день з цієї автостанції поїдуть автобуси нехай і не на всі чотири сторони світу, то у Збаразькому і Залозецькому напрямку стовідсотково. То можливо Сергію Віталійовичу варто познайомитися з цим чолов’ягою і десь за філіжанкою кави обговорити, які такі сили стали на заваді розвантаженню бодай однієї артерії.

А тут ще й, треба ж щоб так співпало, будівля ця якраз виставлена на продаж. То може варто просто її придбати? Чи не дешевше це буде для міського бюджету, ніж будувати з нуля. Хоча якщо мова заходить про будівництво, то у війта нашого одразу руки починають чесатися, причому ліва значно більше. А це, кажуть знаючі люди, до грошей. А якщо ще мова про будівництво десь у парковій зоні, та багаторівневої автостанції і ще й з квітковим ринком на додачу, то тут вже війта нашого не зупинить ніхто і ніщо.
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.