У Тернополі не буде унікального годинника

У тернопільського війта Сергія, батька якого звали Віталієм, є кілька слабостей. Любить він землю тернопільську. І не лише бруківкою вкривати, а й роздавати по шматку потрібним людям. А ще Віталія син любить годинники. Встановив одного такого у центрі міста славного і то аж з трьома циферблатами. І чи не кожного дня, перед роботою, відвідував його, ходив навколо, звіряючи чи всі три табла той самий час показують. І всміхався вдоволено, і поспішав у кабінет робочий займатися першою улюбленою справою. Якщо ж який з циферблатів пізнив чи поспішати починав, тупав війт місцевий ніженькою розгнівано землю улюблену тернопільську, кликав годинникових справ майстра, щоб той іграшку його улюблену до пуття довів. І коли випадала Сергію, сину Віталія дорога у далеку Іспанію, то чи не найбільше сумував він за годинником своїм триголовим.
Але дорослим дядькам, як і маленьким діткам, іграшки швидко набридають. І хочеться постійно чогось новенького. І задумав хронофіл тернопільський новим годинником місто ощасливити. І поставити його на самому універмазі, де колись вже щось подібне було. І вирішив не відмовляти собі у захцянці своїй, і виділив на це з бюджету міського всього півмільйона гривень. Знаючі люди подейкують, що за таку суму можна два годинника встановити. Хоча якщо врахувати, що за порохотяги у міськраді сплачують втричі дорожче від номінальної вартості, то хто зна чи й тут на три хронометра електронних би грошей вистачило. Але ж знаючі люди не знають скільки точно витратив війт тернопільський грошенят на свою передвиборну кампанію. І не для того ж він їх витрачав, щоб вдруге радувати тернополян своєю присутністю у мерії. І повертати йому їх потрібно, і то бажано ще й у трішки більшій кількості, щоб в разі чого і на наступні вибори залишилося.
Я жодним чином не проти годинника на універмазі. Адже він і час буде показувати, і температуру, і радіаційний фон. Але мені дуже б хотілося, щоб він ще й показував рівень корупції у нашій міськраді. Щоб як тільки якийсь із заступників Сергія, сина Віталія, взяв хабара, а годинник одразу на все місто рядочок з гімну: «Запануєм і ми браття». І уже всі тернополяни в курсі, що у міськраді комусь припливло в обидві руки і у всі кишені. Тільки щось мені підказує, що такий годинник у місті нашому не встановлять, навіть якщо його монтаж буде безкоштовним.
Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.