Жлобство та підвипивші Діди Морози – ложка дьогтю на святкуванні Нового року у Тернополі

У перші січневі дні тернополяни  традиційно йдуть до центральної ялинки. Однак цьогоріч ялинка не надто порадувала. Точніше, не сама ялинка, яка була просто чудовою, а сама атмосфера  поблизу неї. Постійні вистріли петард та хлопавок –  півбіди. Значно більше хвилювали купи скла та порожніх пляшок під ногами, через які постійно перечіпалися діти, спостерігаючи за блискітками в небі.

Новорічний «Дракон» поблизу ялинки  «обнаглів»: за те, щоб із ним сфотографуватися просив по 20 гривень за фото. Люди обурювалися, однак охочих стати до знимки із символом прийдешнього року було чимало.

Підвипивші «фірмани» – Діди Морози також цього року поставили подвійну таксу на послуги своїх коней.  Просять 10 гривень із «обличчя», не зважаючи, на його вік.  Матусі зовсім малих кількамісячних – однорічних немовлят, обурювалися. Мовляв, минулого року брали гроші за місце, а малюк ж сидить на колінах у матері, тобто окремого місця не займає.

Ми з дворічним малюком на руках поцікавилися, чи за нього також потрібно платити. «Так, ви ж бачите – всі платять»,  – сказав  чоловік, який збирав гроші. З’ясувати стосунки не дали,  адже цьогорічна поїздка із Дідом Морозом нагадувала конвеєр  – хто з них швидше приїде і більше народу набере.

Не хотілося псувати дітям свято, тому довелося величеньке коло  по бруківці  прогицати  десь за хвилину часу, заплативши за сумнівне задоволення 40 гривень. Конячі «водії» не особливо церемонилися і відкрито  заявляли, що вони тут не для того, щоб догоджати чи створювати «новорічну казку», а щоб добряче заробити.

А найсумніше було не через людську жадність, а через те,  що було зрозуміло: бідолашним коникам, які совісно працюють, нічого не перепаде.

Оля Терещук

-1 thoughts on “Жлобство та підвипивші Діди Морози – ложка дьогтю на святкуванні Нового року у Тернополі

  • 21:55 | 9.01.2012 о 21:55
    Permalink

    Гроші,гроші,гроші….. Люди вже як подуріли через них …. Цікавово що було б якби небуло тих грошей ?

Коментарі вимкнені.