Тернопільський рецепт Великодньої страви від Правого сектора: “Беркут в клярі”
Тернополянка Дзвінка Торохтушко тішить тернополян рецептом нової, передвеликодньої “страви” від Правого сектора: ” Бєркут в клярі”.
Проте просить, аби любителі “гостренького” не розповідали представникам Правого сектора, як вона пожартувала. Каже, хто-зна, які в них ще є рецепти…
Отже, “Беркут в клярі”
Загалом, нічого складного. Але, оскільки страва з дичини, то є де-які нюанси. Тобто готувати приблизно так, як у східних культурах готують отруйних змій.
Отже бєркут береться ще теплим і трохи відбивається, обскубується отруйне пір’я і добре обстукується дзьоб.
Опісля знову товчеться десь до консистенції квасного ябка.
Потім забивається яйцями з підбілом і панірується борошном.
Смажиться птіца на світло-шумових гранатах.
Сіль та спеції до смаку.
Свіжа зелень – у вінку.
Коментарі вимкнені.