До чого домовилися тернопільські ресторатори з владою
11 листопада під стінами Тернопільської ОДА вийшли на протест ресторатори. Вони вимагали скасування карантину вихідного дня, адже за їхніми словами, такі обмеження знищать бізнес.
З протестувальниками зустрілися представники Тернопільської обласної державної адміністрації.
«Ми зустрілися з представниками ресторанного бізнесу та провели конструктивну розмову. – каже перший заступник голови ОДА Ігор Дем’янчук. – Під час зустрічі наголошено, що сьогодні Уряд та державні органи повинні захищати інтереси не лише рестораторів, а й всього населення. Наше першочергове завдання — зберегти здоров’я людей. Підприємці погодилися, що введені карантинні обмеження дають свої результати. Ми бачимо, що ситуація в області з рівнем захворювання стабілізувалася. Однак, на цьому зупинятися рано. Ми повинні створити безпечне середовище, яке не уможливлює збільшення кількості хворих».
За результатами зустрічі з представниками ресторанної галузі були сформовані пропозиції до Уряду, щодо карантину вихідного дня. Також, Міністерство економіки України уже запропонувало заходи підтримки підприємцям у часи пандемії, а саме:
1) допомога по частковому безробіттю;
2) використання програми «5-7-9»;
3) програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою).
Наразі тривають перемовини з торгово-промисловою палатою щодо можливості застосування механізму форс-мажору на період карантину «вихідного дня» у випадку його запровадження. Також, розпочато дискусію з народними депутатами задля удосконалення відповідного механізму на законодавчому рівні.
В Міністерстві економіки України домовилися проводити постійні консультації з представниками ресторанного сектору для обміну інформацією та використання її в майбутньому задля ухвалення збалансованих урядових рішень.
Рішення про додаткові карантинні заходи будуть прийматися на засіданні Уряду.
Фото Терен
Коментарі вимкнені.