1000 в’язнів Копичинської колонії, що на Тернопільщині, погрожують масовим самогубством!

В’язні копичинської виправної колонії №112 кричать «SOS!» – сьогодні зранку на телефони їхніх рідних прийшли тривожні повідомлення про масове побиття засуджених.

Як стало відомо «Погляду», декілька днів тому в колонію приїхали спецвійська. Сьогодні зранку їх стараннями в карцерах валялося на землі дев’ятеро побитих. На знак протесту більше 30 в‘язнів перерізали собі вени.

 

Що насправді діється в Копичинцях – з’ясувати «Погляду» не вдалось. Керівництво колонії пояснень не дає.

 

Начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області Павло Лосик, зараз знаходиться у Луцьку. В розмові із журналістом він запевнив, що ситуація під контролем і пообіцяв у понеділок провести представників ЗМІ до колонії.

За останньою інформацією зараз у тюрмі знаходяться спецвійська зі Львова, Житомира і Тернополя.

Якщо побої не зупиняться, в’язні колонії (а це понад 1000 засудженних) погрожують масовим суїцидом (самогубством).

На офіційному ж сайті управління ДптСУ  в Тернопільській області сказано, що в період з 26 і 27 липня  на базі  Копичинської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області (№ 112) відбулось проведення тактико – спеціальних навчань зведеного загону груп швидкого реагування  установ виконання покарань області із залученням підрозділу спеціального призначення Управління державної пенітенціарної служби України в Житомирській області.

Навчання проводились з метою відпрацювання дій при виникненні такої надзвичайної ситуації, як масові заворушення серед засуджених, а також організація та проведення обшукової роботи в установах виконання покарань.

Відповідно до нормативно – правових актів в установі було оголошено збір персоналу за умовним сигналом «Буря». Відпрацювання почалось із навчання груп швидкого реагування елементів обшукової роботи з метою  виявлення в зоні, що охороняється заборонених для використання предметів засудженим, що дало змогу вилучити 0.5 літрів бражної закваски та 1 (один) мобільний телефон в зоні, що охороняється.

Також, під час тактико – спеціальних навчань членами зведеного загону групи швидкого реагування було продемонстровані прийоми рукопашного бою як із зброєю так і без неї, що дало змогу закріпити теоретичні навички особового складу.

За підсумками показових тактико – спеціальних навчань дії особового складу та зведеного загону було оцінено на «відмінно».

На кому ж насправді спец-загін відпрацьовував навички рукопашного бою і хто та за які вчинки отримав оцінку відмінно зараз з‘ясовують журналісти.

Новини Тернополя “Погляд”

-1 thoughts on “1000 в’язнів Копичинської колонії, що на Тернопільщині, погрожують масовим самогубством!

  • 10:57 | 28.07.2012 о 10:57
    Permalink

    Я, мама заключенного в Копыченской колонии. После прочитанного зашевелились волосы на голове. Стоит вопрос – кто больший преступник, заключенный или доблесные службы стоящие на страже закона? До каких пор это будет продолжаться? Неужели никто не понимает, что ежесекундно на каждого из делающих беззаконие смотрит Бог. Да, мой сын и все кто нарушил закон и находится сейчас в заключении также “пожинают свои плоды”, но они НЕ СЛУЖИТЕЛИ ПОРЯДКА! А какой ответ Богу дадут те, кто нарушает законы, стоя на “защите” этих законов?

Коментарі вимкнені.