На “КоропФесті” Олексій Кайда приготував “Петровича” (фото)
«Добрий настрій – перша заповідь приготування вдалої страви», – вважає голова обласної ради Олексій Кайда. Схоже, настрій того дня Олексій Петрович таки мав, тому радо поділився із журналістами рецептом приготування свого фірмового коропа.
– Риба повинна бути рибою, – каже Олексій Кайда. – Якщо до неї додати багато різних приправ, то втрачається смак риби. До коропа, який я приготую, потрібні часник, цибуля, сало, петрушка, сіль, перець. Короп чиститься, середина намащується сіллю і перцем. Цибуля, нарізана кружальцями, вимішується з петрушкою і набиваємо нутро рибини. Зовні проколюємо кілька дірочок і нашпиговуємо часничком. Ще в середину додаємо кілька шматочків сала, щоб не був сухим. Якщо запікаємо в духовці (у фользі), на саму рибу кладемо шматочок сала. Якщо готуємо на мангалі, скріплюємо зубочистками, щоб не розпався.
Очільник обласної ради додає, що готувати любить, але під настрій. Від рибалки також не відмовляється, це розслабляє.
На запитання журналістів, як називається цей короп, Олексій Кайда відповів:
– Просто Петрович.
Коментарі вимкнені.