21 травня 2011 рівно о 6 годині вечора…

Американський проповідник і колишній інженер, Гарольд Кемпінг (Harold Camping), запевняє, що кінець світу варто очікувати не в грудні 2012 року, а вже зовсім скоро – 21 травня 2011 рівно о 6 годині вечора.

На думку віщуна, про кінець світу говорять природні катаклізми, які посилилися з початку року – масова загибель тварин, сильні землетруси, цунамі рекордні, торнадо, пожежі і повені.

Як пише тижневик San Francisco Chronicle, колишній інженер Гарольд Кемпінг є одним з провідних проповідників, впевнених у найближчому настанні кінця світу.

Кемпінг стверджує, що за останні 70 років вивчивши основні дані і цифри в Біблії, прийшов до висновку, що кінця світу варто чекати саме 21 травня 2011 року, коли на Землі відбудеться Судний день.

Причому раніше Кемпінг вважав, що світу прийде кінець ще 6 вересня 1994 року, але потім виявив, що зробив математичну помилку у своїх розрахунках.

Тепер же 89-річний американський віщун впевнений у своїх підрахунках, тому виклав навіть відео, де висловив своє припущення про дату кінець світу і глобальної катастрофи в Інтернеті – на сайтах wecanknow.com і eBible Fellowship він детальніше розповідає про майбутній Армагеддон.  Крім того, американець часто висловлюється в прямому ефірі по телебаченню і на радіо, він також з’являється зі своїми пророцтвами на бігбордах.

Найцікавіше, що Гарольд Кемпінг стверджує, що 21 травня 2011 тільки 2% всіх людей на Землі відчують, що прийшов Судний день, так як їх Бог забере на небеса на спасіння, а інші залишаться на Землі й потраплять у муках в пекло дещо пізніше – 21 жовтня 2011 року.

У той же час Катерина Уессінгер, професор Університету Лойоли в Новому Орлеані, яка займається вивченням віщунів кінця світу, передбачає, що інтерес до пророкувань Кемпінгу є відображенням невизначеності і боязні майбутнього мільйонів американців, що безпосередньо пов’язане з глобальною кризою в економіці.

Коментарі вимкнені.