Хто стоїть за “кінцем світу” у Тернополі

«Покайтесь! Вічність скоро!» – цю фразу тернополяни знають завдяки невідомим графітчикам. Тепер з’явилось повідомлення, що вічність дуже скоро, а саме – 21 травня. Принаймні на цю дату нам обіцяють Судний день, – повідомляє ІНТБ.

«Покайтесь! Вічність скоро!» – цю фразу тернополяни знають завдяки невідомим графітчикам. Тепер з’явилось повідомлення, що вічність дуже скоро, а саме – 21 травня. Принаймні на цю дату нам обіцяють Судний день.

Із пророцтвом кінця світу в Тернополі з’явились біг-борди. Хто відповідає за таку важливу для людства звістку і звідки взагалі взялася дата апокаліпсису – невідомо. Проте, судячи з того, що крім дати судного дня у повідомленні розміщена ще й адреса сайту та ефірні частоти одного з радіо, можна припустити, що таким способом засіб масової інформації вирішив себе прорекламувати. При чому у специфічному піарі вони посилаються на Біблію, стверджуючи, що свята книга християн цю подію гарантує. Використана у рекламі і цитата з книги, щоправда – вирвана з контексту.

Зайшовши на сайт, журналісти дізналися, що це радіо – міжнародне. Можливо тому слово «гарантує» у фразі про причетність до пророцтва Біблії написане з помилкою, а саме – замість української букви «є» у ньому вжили російську букву «э». До речі, на цьому ж сайті працює спеціальний лічильник, який відраховує кількість днів, що залишилися до кінця світу.

Тим, хто панічно боїться судного дня, не варто приймати радикальних заходів, адже в історії людства було чимало фальшивих апокаліпсисів.

Такі повідомлення, каже отець Олег Харишин, – це спроба нажитися на людях. Він підкреслює, що певні особи, пробуджуючи страх в інших, прагнуть мати з цього фінансову вигоду. Дату справжнього судного дня не знає ніхто, крім Бога.

Отець Олег Харишин, прес-секретар Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ: «Бог знає, коли цей день прийде, і в Його промислі заплановано цей день. Але ми повинні як християни все ж таки Богові довіряти. Якщо ми Богові довіряємо – це значить, що нас ніколи не спіткає ніяка біда чи проблема, якщо ми всім своїм серцем і всім свої життям є причасниками до Бога самого і до його Царства, до Його святої Церкви».

Такі повідомлення не повинні лякати людей, каже отець. Він підкреслює, щодня ми маємо жити так, наче живемо свій останній день – маємо встигнути дати як найбільше любові, добра, тепла, радості, тим людям які нас оточують.

-1 thoughts on “Хто стоїть за “кінцем світу” у Тернополі

  • 08:54 | 22.05.2011 о 08:54
    Permalink

    Слава Богу, сьогодні вже 22 травня. а ті, хто розмістив бігборди з такою інформацією у найлюдніших місцях , хзокрема на залізничному вокзалі, повинні понести відповідальність. не за “дезінформацію”, а за нагнітання паніки, хоча, сподіваюсь недуже сильно люди їх читали.

Коментарі вимкнені.