64% українців збираються змінювати роботу в 2011 році

Що змушує українців замислитися про зміну роботи? Це питання з’ясовували під час нещодавнього дослідження аналітики порталу rabota.ua.

До трійки найбільш вагомих причин увійшли:

74% – низька зарплата;

39,2% – відсутність можливості для професійного зростання;

35% – відсутність можливості для кар’єрного зростання.

За даними дослідників, в 2011 році 64% опитаних однозначно планують змінювати роботу та ще 20,3% – цілком припускають цю можливість.

Як показує дослідження, у минулому році українські роботодавці не занадто балували співробітників додатковими привілеями. Так в 54,9% респондентів взагалі були відсутні бонуси, премії та нематеріальні засоби мотивації.

Серед тих, кому додаткові пільги в 2010 році були забезпечені:

19% співробітників святкували за рахунок організації корпоративи;

17,1% одержували оплату мобільного зв’язку;

14,6% були доступні корпоративне навчання та тренінги від компанії;

13,8% могли похвастатися наявністю бонусів.

Аналітики зазначають, що страховку, оплату проїзду, безкоштовні обіди й т.п. надають в якості заохочення своїм співробітникам лише деякі компанії.

У той же час в 2010 році шукачі стали більш критично оцінювати свої кар’єрні успіхи. Якщо в 2009 році 10,3% респондентів оцінювали рівень свого успіху на 10 балів з 10-ти, то в 2010-м року цей показник склав лише 5,7%. У цілому ж. За даними дослідження, більшість респондентів реалізували свій кар’єрний потенціал у ці роки лише наполовину. Причому 39% респондентів розраховують у новому році на підвищення в посаді, близько 22% сподіваються у даному питанні на фортуну, 21% – не очікують на підвищення та 17,3% – не знають, як повернеться їхня кар’єра, зазначають аналітики.

Коментарі вимкнені.