Аеропорт “Тернопіль” має стати невід’ємною частиною прийому гостей Євро- 2012

Програму розвитку аеропорту “Тернопіль” на найближчий рік прийняли депутати обласної ради.

Заступник голови ОДА Микола Головач прокоментував основні положення документу, реалізація котрого покликана активізувати роботу цього важливого транспортного вузла, – повідомляє УКРІНФОРМ.

За словами Миколи Головача, мета програми – створення сучасного міжнародного аеропорту, який, передусім, буде задіяний для прийому та відправки пасажирів у період проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу “Євро-2012”. Йдеться і про подальший розвиток аеропорту, як невід’ємної частини транспортної галузі, що в цілому позитивно вплине на економічний розвиток інших галузей економіки, туризму та культури області.

Реалізація цієї програми, сказав Микола Головач здійснюватиметься шляхом проведення капітальних та поточних ремонтів злітно-посадкової смуги, будівель та споруд, будівництва додаткових перонів для розміщення повітряних суден. Також заплановано відкрити сучасні термінали для пасажирів та вантажів. Тобто, йдеться про створення вантажного транспортного вузла з використанням усіх видів транспорту.

Програма передбачає реконструкцію та облаштування аеровокзального комплексу, приміщень служб спеціального транспорту, придбання технічних засобів авіаційної безпеки. Зокрема, заплановано відновити світлосигнальне обладнання, аеродромну та спеціальну техніку, побудувати накопичувач пасажирів до 200 осіб на годину та створити інфраструктуру вантажного терміналу.

Щодо обсягу фінансування всіх цих робіт, то за словами Миколи Головача, йдеться про суму у майже 29 млн. грн.. Четверту частину цих коштів передбачено у бюджеті, решта – позабюджетне фінансування.

“Виконання програми дозволить довести статус аеропорту до вимог міжнародних стандартів”, – сказав у своєму коментарі Микола Головач. Мова – про введення в дію двох залів очікування та VIP-залу, принципово нове освітлення аеровокзалу, обладнання медичного пункту, кімнати матері та дитини, пункту пропуску через державний кордон, сучасних камер зберігання особистих речей пасажирів. Крім цього, планується впровадити в експлуатацію новітні системи заходу літаків на посадку.

“Реалізація цієї програми упродовж найближчого року, дасть можливість створити у Тернополі сучасний аеропорт, здатний обслуговувати і гостей Євро-2012, і, в подальшому – пасажирів з України та з-за кордону”, сказав Микола Головач.

Олег Снітовський

-1 thoughts on “Аеропорт “Тернопіль” має стати невід’ємною частиною прийому гостей Євро- 2012

  • 11:18 | 30.05.2011 о 11:18
    Permalink

    Запросіть компанію Візз Еір і відкрийте рейси до різних міст Італії, Іспанії. Цей аеропорт тоді стане вигідним для усієї західної України. Не будете думати де взяти гроші на його розбудову.

Коментарі вимкнені.