Анатолій Гриценко приїхав у Тернопіль підтримати Юлію Тимошенко

«Янукович умудрився налаштувати проти себе цілий світ, — переконаний керівник політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. — Не тільки українське суспільство, яке «освистує» його навіть під час проведення урочистих подій. А після цього абсолютно незаконного вироку щодо Тимошенко, я впевнений на 100%, тепер він не має жодних шансів бути обраним на другий термін. Не залежно від того, випустить він Юлю через місяць, через два або рік…»

Лідер вказаної політичної партії 13 жовтня відвідав Тернопіль. Анатолій Гриценко наголосив, що зараз доволі часто буває різних куточках України, аби донести до людей реальну ситуацію того, що зараз відбувається у політичному житті. Адже, на його переконання, після перегляду новин на центральних телеканалах у кожного з нас може скластися не зовсім вірне переконання.

Перед представниками місцевих ЗМІ політичний діяч висловив своє бачення щодо окремих гострих питань, які турбують сьогодні нашу державу.

«На превеликий жаль все це відбувається у нас, на Україні, — зазначив Анатолі Гриценко. — І матиме воно не лише політичні, а й економічні наслідки. Чому був прийнятий абсолютно незаконний вирок щодо Тимошенко? Чому абсолютно незаконно утримують під вартою її, а також Луценка, Іванченка та інших? Ніхто з цих людей не святий, я свідомо розумію це, всі вони допускали помилки. Але якщо ми хочемо дотримуватися європейських стандартів, то до вироку суду за гратами мають перебувати ті, хто вбивав або ґвалтував. У даних випадках — це лише чиста помста з боку політичних опонентів. Але у мене немає жодних сумнівів, що Тимошенко рано чи пізно випустять.

Разом з цим я хочу наголосити, на мітингах, які відбувалися біля Печерського суду, представники «Громадянської позиції» та інших політичних партій, стояли не «за Юлю». Головною метою було те, щоб десятки тисяч громадян України перестали щодня потерпати від нашої судової системи. Адже є люди, які до вироку суду сидять у СІЗО по декілька років. Це потрібно зупинити. Йти з таким у Європу — не можна.

Дані судові процеси Янукович пояснює тим, що він хоче навести порядок серед чиновників, які вдаються до корупції. Але чому ж судять не всіх? Для прикладу, під час правління «космічного мера» Київ обікрали на мільярди. Але за це ніхто нікого не притягує до відповідальності».

Минулого тижня Верховна Рада не затвердила законопроект Анатолія Гриценка, щодо працівників Феміди. Для слідчих, прокурорів та суддів, які засуджують невинних, він передбачав по життєве ув’язнення.

Однак, пригадав лідер «Громадської позиції», у 2009 році Янукович підтримав такий самий законопроект, але тоді перебуваючи в опозиції до діючої влади.

Ще одне питання, яке Анатолій Гриценко вважає досить «болючим» для всього українського народу — це земельна реформа.

«Я можу говорити впевнено, бо знаю цю ситуацію «із середини», — стверджує політичний діяч. — Згідно новим пропонованим законопроектом, з нового року земля стане товаром. — Якщо його приймуть, це обернеться аферою тисячоліття: декілька відомих сімей скуплять 42 мільйони гектарів землі, а потім років через три-чотири продадуть її за сотні мільярдів. У Європі гектар землі коштує від 10 тисяч євро. А в нас намагатимуться викупити її за копійки. Та навіть якщо й пропонуватимуть солідну суму, варто зважати на те, що світова криза не закінчилася, відтак курс іноземної валюти може суттєво впасти.  Тож застерігаю усіх людей: якщо Янукович затвердить цей закон, то, принаймні, побережіть своє майбутнє і не продавайте землю!»

Наостанок Анатолій Гриценко підкреслив, що він, та його політична партія не зрадили своїх політичних принципів та продовжуть послідовно вести свою діяльність.

Марія Нестерук

Коментарі вимкнені.