Бандерою розколюють суспільство, щоб нічого не робити, – політолог

Намагання через суд зняти зі Степана Бандери звання Героя України, безумовно, є антипатріотичними й антиукраїнськими. Вони спрямовані, насамперед, на розхитування політичної ситуації в Україні.

Про це  у коментарі ЗІКу повідомив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.

«З іншого боку, я глибоко переконаний, що для України єдиний спосіб зберегти політичну і економічну стабільність – це відкинути питання історії на другий план, а на перший план поставити питання економіки», – сказав політолог.

«Якби в Україні обговорювали питання, наприклад, яким шляхом мають рухатися в економічні реформи – соціально спрямованим чи, можливо, ліберальним, якби обговорювали програми модернізації тих чи інших галузей, і це би ставало предметом політики, то ми б побачили політику справжню і ті теми, які не розколюють країну», – додав він.

Натомість історичні питання, на думку експерта, розпалюють пристрасті і не сприяють економічним реформам.

Сергій Таран звернув увагу на те, що ці теми дуже любить підтримувати канал «Інтер».

«Ці питання, безумовно, влада буде піднімати, тому що для неї це створює можливість опиратися на свій електорат, розколювати суспільство і нічого не робити», – зазначив політолог.

«Якщо у стратегічному розрахунку влада буде орієнтована на розвиток країни, то вона буде зацікавлена у політичній стабільності, в економічних реформах. І я думаю, що ці питання, які розколюють людей, у тому числі і питання історії, відійдуть з порядку денного політиків», – сказав він.

Коментарі вимкнені.