Безпритульних собак будуть стерилізувати у Дичкові

Незабаром завершать роботи у центрі стерилізації у Дичкові. Зараз там немає облаштованого для цього місця. Кошти, які необхідні для завершення робіт у центрі стерилізації безпритульних тварин та їх тимчасового утримання вважає за доцільне передбачити у бюджеті на 2012 рік начальник управління ЖКГ благоустрою та екології Володимир Болєщук. У суботу, 3 грудня Володимир Болєщук разом із представниками громадської організації «Ноєв ковчег» побували у центрі. Там вони обговорили існуючі проблеми та домовились підписати договір про співпрацю.

–          Неодноразово надходять скарги від мешканців міста, які говорять про велику кількість собак на вулицях. Також є певні зауваження з боку захисників тварин, бо умови в притулку  не найкращі. Ми розуміємо, що така проблема є і треба це вирішувати. Наступного року виділимо необхідні кошти на центр стерилізації, плануємо також незабаром зробити там опалення, – каже Володимир Болєщук.

На його думку, це зможе пришвидшити темпи стерилізації і допоможе суттєво зменшити популяцію собак на вулицях міста. У свою чергу,  асоціація захисту безпритульних тварин «Ноєв ковчег» готова надавати підтримку, зокрема – залучати спонсорську і благодійну допомогу, частково забезпечувати кормову базу.

–          Ми вдячні «Ноєвому ковчегу» за допомогу, адже роботи у притулку багато, – зазначив пан Болєщук, – Часто волонтери організовують прибирання, привозять харчі, доглядають за тваринами після операції. Я думаю, що спільними зусиллями ми зможемо вирішити проблему безпритульних тварин на вулицях міста.

-1 thoughts on “Безпритульних собак будуть стерилізувати у Дичкові

  • 17:46 | 6.12.2011 о 17:46
    Permalink

    Надал не допустить того, щоб тернополяни боялися собак. треба буде – Болєщук сам їх ловити буде!

  • 07:50 | 7.12.2011 о 07:50
    Permalink

    Собаки велика проблема для всіх міст. Тернопіль не виняток. але в Тернополі найбільше зроблено за попередні роки в цьому напрямку. тому надал не допустить того, щоб цей досвід пропав даром. тим більше, що так каже і закон

Коментарі вимкнені.