Більше 100 тисяч гривень врятовано тернопільськими пожежними

За минулу добу в області виникло чотири пожежі, одна з яких, на жаль, призвела до загибелі людини. До речі, з початку року, внаслідок пожеж загинуло вже 15 тернополян.

Перша пожежа виникла о 06.50 в м. Тернопіль по вул. Овочевій у будівельному вагончику ТОВ «Добробуд». Пожежею знищено 3 м. кв. покрівлі та пошкоджено внутрішню обшивку вагончика. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час влаштування димоходу.

А вже о 07.50 горіла літня кухня в с. Стрілківці Борщівського району. На місці пожежі виявлено труп власника будівлі. Пожежею знищено матрац та  ліжко, пошкоджено речі домашнього вжитку. Матеріальних збитків завдано на суму орієнтовно 1 тис. грн. Ймовірна причина пожежі – необережність при курінні, що, як показує практика ніколи не обходиться без зловживання спиртними напоями.

В с. Бичківці Чортківського району пожежа в житловому будинку виникла о 14.30, якою знищено перекриття на площі 190 м. кв., покриття на площі 310 м. кв., вікна, двері, пошкоджено стіни та підлогу будинку. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі. Внаслідок пожежі завдано матеріальних збитків орієнтовно на суму 100 тис. грн. На гасіння пожежі залучались чергові караули СДПЧ-6 Чортківського РВ УМНС та місцевої пожежної команди с. Дзвиняч, якими врятовано 3 будівлі, 1 автомобіль, матеріальних цінностей орієнтовно на суму 110 тис. грн.

А рівно опівночі сталася пожежа в смт. Гусятин у житловій квартирі №11 по вул. Наливайка,18. Пожежею знищено телевізор, 2 вікна, кухонний гарнітур, облицювання стін на площі 40 м. кв., речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни квартири. Внаслідок пожежі травмовано 2 чол. та завдано матеріальних збитків орієнтовно на суму 10 тис. грн. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час використання газових приладів. Пожежа погашена до прибуття оперативно-рятувального підрозділу.

За даними центру пропаганди УМНС України в Тернопільській області за цей рік виникло 149 пожеж.

Коментарі вимкнені.