Брати Клички подарували Тернополю боксерський зал

Тернопільський палац спорту став шостим учасником Всеукраїнської соціальної програми «Спортивну Україну будуємо разом!». Завдяки компанії Nemiroff та Благодійнійорганізації «Фонд братів Кличків» у вільне користування тернополянам передали відремонтований та обладнаний новим спортивним інвентарем боксерський зал, – пише газета “Свобода”.

 

Власне, вперше за історію програми був реконструйований навіть не окремий зал, а цілий спорткомплекс. Адже завдяки зусиллям влади та партнерів занедбаний і аварійний розважальний центр «Червона рута» (бульвар Д. Галицького,2) перетворився на сучасний палац спорту. Оскільки партнери вперше взялися за такий капітальний проект, перевірити готовність боксерського залу наприкінці жовтня минулого року до міста приїжджав співзасновник благодійного Фонду Володимир Кличко.

 

 

 

 

 

– Новий боксерський зал із сучасним устаткуванням – про таке на початку нашої з братом  кар’єри ми навіть і не мріяли. Але поруч були тренери, люди, які нас підтримували, була висока мета – і ми йшли до неї. А тепер наш час робити свій внесок у розбудову спортивної країни. Для цього у 2003 році ми з братом Віталієм і заснували благодійний Фонд. За цей час організація здійснила низку соціальних проектів, покликаних популяризувати здоровий спосіб життя і допомагати молодим спортсменам. І я дуже радий, що в Тернополі є люди, які готові підтримувати наші починання, – сказав Володимир Кличко.

 

Як зауважив президент компанії Nemiroff Олександр Глусь, потреба у такому спортивному об’єкті в місті надзвичайно висока. Щойно завершились оздоблювальні роботи, боксерський зал одразу заповнився бажаючими випробувати нове устаткування.

 

– Це лише перший крок, – зазначив Олександр Глусь. – Переконаний, що всі ідеї тренерського складу та місцевої влади щодо подальшої реконструкції палацу спорту справдяться. Це ще більше зміцнить платформу для розвитку спортивної культури українців, яку ми закладаємо нашою програмою.

 

Сьогодні завдяки соціальній програмі «Спортивну Україну будуємо разом!», яку компанія реалізує разом з Фондом братів Кличків, у палаці спорту вже безкоштовно займаються боксом усі охочі. Згодом сюди планують перевести і спортсменів греко-римської боротьби, а також легкоатлетів, яким доводиться тренуватися у приміщенні Тернопільського замку.

 

Нагадаємо, Всеукраїнська соціальна програма «Спортивну Україну будуймо разом!» стартувала у 2007 році та має на меті зробити спорт більш доступним для українців незалежно від місця проживання, віку та статку. У 2008 році «Фонд братів Кличків» та міжнародний бренд Nemiroff провели конкурс між державними та комунальними спортивними установами за право володіти сучасною та функціональною спортивною залою. За результатами конкурсу упродовж 2009-2010 років було відкрито спортивні зали у Переяславі-Хмельницькому, Маріуполі, Хмельницькому та Коломиї.

 

На черзі – відкриття боксерських залів у місті Гола Пристань (Херсонська обл.) та Жмеринка (Вінницька обл.).

Коментарі вимкнені.